Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

sc Buitenveldert wint internationaal toernooi Gramsbergen 2017

Het 22e Plus internationaal vrouwenvoetbaltoernooi is gewonnen door SC Buitenveldert uit Amsterdam, na een spannende 0-0 in de A-poule, namen zij de shoot outs beter dan Ter Leede. Hiermee kwam er een eind aan de kampioensreeks van Ter Leede in Gramsbergen. Zij wonnen dit toernooi meerdere malen op rij.

De finale van de B-poule, tussen Reiger Boys en Maarssen, is gewonnen door Maarssen. Maarssen wist de spannende shoot out serie in haar voordeel te benutten, na ook een 0-0 gelijkspel. Ook de finale van de C-poule werd beslist na het nemen van shoot outs. De strijd tussen ’t Gooi en Den Hoorn eindigde in 1-1. Hierna kroonde ’t Gooi zich tot winnaar.

Na een aantal wedstrijden op vrijdag vanaf 18.00 uur startte het toernooi op zaterdagmorgen om 8.20 uur. De officiële opening van het toernooi was op vrijdagavond in de grote feesttent. De teams stelden zich voor door zelf ingestuurde ludieke filmpjes te tonen op het grote scherm, waarmee ook weer prijzen te winnen waren. Aangezien de organisatie niet kon kiezen tussen de filmpjes van Bruchterveld en V.V. Baardwijk, werde beide teams bekroond als winnaar. De 3e prijs ging naar Den Hoorn. Hierna ging DJ EJB plaatjes draaien en zette de tent volledig op z´n kop.

Zaterdagochtend waren de teams weer op tijd op het veld om de resterende wedstrijden te spelen. Het was een prima voetbalweertje met een dikke 20 graden. De toeschouwers en speelsters die al uitgevoetbald waren konden onder het genot van een drankje genieten van 3 prachtige finales op sportpark ’t Hoge holt.

De door de scheidsrechters beoordeelde prijzen voor sportiefste teams zijn gewonnen door Oranje Nassau (A-toernooi), Bruchterveld (B-toernooi) en Holwierde (C-toernooi). De prijzen voor de beste speelsters gingen naar Dominique Vugts van HZVV (A-toernooi), Nadia Hartog van IJsselmeervogels (B-toernooi) en Marieke Klokkers van Hardenberg ’85 (C-toernooi). Tot beste keepsters werden verkozen Bregt Haakma van SC Buitenveldert (A-toernooi), Lindsay de Swart van Sep 2 (B-toernooi) en Tara van de Ende van Den Hoorn (C-toernooi). Het funtoernooi op zondag, met diverse voetbalgerelateerde spelen, werd gewonnen door IJsselmeervogels. 2e werd SEP 1 uit Delft en 3e Den Hoorn.

Aan het toernooi, wat dit jaar helemaal volgeboekt was, namen in totaal 40 teams deel, waarvan 37 uit Nederland en 3 uit Duitsland. Zo’n 650 speelsters en begeleiders verbleven enkele dagen in het mooie gastvrije Gramsbergen. Ze logeerden op bungalowpark ’t Hooge Holt en in een groot en zeer gezellig tentenkamp op het trainingsveld.

A-toernooi

1: SC Buitenveldert 1, 2: Ter Leede, 3: HZVV, 4: SEP 1, 5: Wartburgia, 6: Oranje Nassau, 7: De Weide, 8: EKC 1.

B-toernooi

1: Maarssen, 2: Reiger Boys, 3: TSV Klausdorf 1 (DLD), 4: ZVV ´56, 5: Bruchterveld, 6: SV Gramsbergen, 7: Longa ´30, 8: RKVV Velsen, 9: Helpman 1, 10: Baardwijk 1, 11: IJsselmeervogels, 12: NVC, 13: Bergentheim 1, 14: SC Buitenveldert 2, 15: SEP 2, 16: Ossweil (DLD).

C-toernooi

1 SC ’t Gooi, 2: Den Hoorn, 3: Leovardia, 4: Valthermond, 5: HHC Hardenberg, 6: Hardenberg ’85, 7: SSD, 8: Fit Boys, 9: Baardwijk 2, 10: Blauw Zwart, 11: Helpman 2, 12: Opende, 13: TSV Klausdorf 2 (DLD), 14: Bergentheim 2, 15: EKC 2, 16: Holwierde.

Voor meer foto’s zie Facebook.

Het bericht sc Buitenveldert wint internationaal toernooi Gramsbergen 2017 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *