Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Go Ahead meiden actief op Aalborg City Cup

In het Hemelvaartsweekend reisden de meiden van Go Ahead voor deelname aan de Aalborg City Cup met vier voetbalteams af naar Denemarken. Voor de meiden in de leeftijd van 8 tot 19 jaar was het genieten met volle teugen van het internationale voetbal.

Ieder team speelde zes wedstrijden en nam het op tegen teams van de fysieke Zweden, Noren en Denen. Ook speelden de meiden tegen onze oosterburen, de gevreesde Duitse teams die er om bekend staan altijd in de laatste minuut nog te scoren. Spelend tegen buitenlandse teams kwamen er nogal wat vreemde namen voorbij: IF Kungsbacke, Charlo, Hammel GF, FC Silkeborg, Aalborg Freja, Lerums, BOV IF en Tölö IF.

Met een grote dubbeldekker werd woensdagavond afgereisd naar Denemarken, waar de speelsters en hun begeleiders op donderdagochtend aankwamen. Nog maar net van de reis bekomen, stonden de eerste wedstrijden al op het programma. Het was even wennen aan de droge velden, het lange gras en de fysiek spelende Scandinavische ploegen. Het team van Ale United uit Zweden spande de kroon tegen de MO19. Alle mogelijke middelen werden ingezet om te winnen, met voor twee van onze meiden een bezoek aan het ziekenhuis als gevolg. Achteraf bleek de schade gelukkig mee te vallen, maar het betekende voor de beide dames wel een vroegtijdig einde van het toernooi.

MO11

Na een goede nachtrust in de sporthal waar de speelster van Go Ahead sliepen, stonden op vrijdag de volgende wedstrijden in de poules op het programma. De meiden deden het goed. Ons MO11 team kwam in de winnaarspoule uit en wist uiteindelijk 6e te worden op het toernooi van de 24 deelnemers.

De teams van MO19 en MO15 kwamen wat later op gang. Op vrijdag werden de eerste resultaten geboekt en op zaterdag tijdens de laatste wedstrijden waren de meiden ontketend. SV Schwartz Weiss werd door de MO19 met 4-0 opgerold en FC Silkeborg uit Denemarken werd door Silke uit de MO15 aan de zegekar gebonden. Uiteindelijk werden de meiden van MO19 en MO15 respectievelijk 11e en 13e van de 24 deelnemende ploegen.

Teambuilding

Voor de meiden van Go Ahead werd er achteraf meer gewonnen dan de wedstrijden alleen. De trip bleek een waar teambuildingsuitje. De meidenteams zijn nog hechter geworden en de meiden hebben elkaar op een andere manier leren kennen. Het enthousiasme was zo groot dat iedereen het jammer vond om zondag weer naar Nederland te rijden. Niet alleen voor de meiden maar ook voor de trainers en begeleiders was het een fantastische ervaring en geweldige manier om elkaar beter te leren kennen. Al zullen sommige trainers het gesnurk van anderen niet snel missen.

Dankzij de vele inzamelacties en bijdragen van sponsoren was het voor de meiden mogelijk om deze reis te maken en als het aan hen ligt, is de meidenafdeling ook volgend jaar weer vertegenwoordigd op het toernooi. Gezien het daverende succes is de kans heel groot dat er voor de meiden in 2019 wederom een reis naar Aalborg plaatsvindt.

fotografie en tekst: Go Ahead Kampen

Het bericht Go Ahead meiden actief op Aalborg City Cup verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go Ahead meiden actief op Aalborg City Cup

In het Hemelvaartsweekend reisden de meiden van Go Ahead voor deelname aan de Aalborg City Cup met vier voetbalteams af naar Denemarken. Voor de meiden in de leeftijd van 8 tot 19 jaar was het genieten met volle teugen van het internationale voetbal.

Ieder team speelde zes wedstrijden en nam het op tegen teams van de fysieke Zweden, Noren en Denen. Ook speelden de meiden tegen onze oosterburen, de gevreesde Duitse teams die er om bekend staan altijd in de laatste minuut nog te scoren. Spelend tegen buitenlandse teams kwamen er nogal wat vreemde namen voorbij: IF Kungsbacke, Charlo, Hammel GF, FC Silkeborg, Aalborg Freja, Lerums, BOV IF en Tölö IF.

Met een grote dubbeldekker werd woensdagavond afgereisd naar Denemarken, waar de speelsters en hun begeleiders op donderdagochtend aankwamen. Nog maar net van de reis bekomen, stonden de eerste wedstrijden al op het programma. Het was even wennen aan de droge velden, het lange gras en de fysiek spelende Scandinavische ploegen. Het team van Ale United uit Zweden spande de kroon tegen de MO19. Alle mogelijke middelen werden ingezet om te winnen, met voor twee van onze meiden een bezoek aan het ziekenhuis als gevolg. Achteraf bleek de schade gelukkig mee te vallen, maar het betekende voor de beide dames wel een vroegtijdig einde van het toernooi.

MO11

Na een goede nachtrust in de sporthal waar de speelster van Go Ahead sliepen, stonden op vrijdag de volgende wedstrijden in de poules op het programma. De meiden deden het goed. Ons MO11 team kwam in de winnaarspoule uit en wist uiteindelijk 6e te worden op het toernooi van de 24 deelnemers.

De teams van MO19 en MO15 kwamen wat later op gang. Op vrijdag werden de eerste resultaten geboekt en op zaterdag tijdens de laatste wedstrijden waren de meiden ontketend. SV Schwartz Weiss werd door de MO19 met 4-0 opgerold en FC Silkeborg uit Denemarken werd door Silke uit de MO15 aan de zegekar gebonden. Uiteindelijk werden de meiden van MO19 en MO15 respectievelijk 11e en 13e van de 24 deelnemende ploegen.

Teambuilding

Voor de meiden van Go Ahead werd er achteraf meer gewonnen dan de wedstrijden alleen. De trip bleek een waar teambuildingsuitje. De meidenteams zijn nog hechter geworden en de meiden hebben elkaar op een andere manier leren kennen. Het enthousiasme was zo groot dat iedereen het jammer vond om zondag weer naar Nederland te rijden. Niet alleen voor de meiden maar ook voor de trainers en begeleiders was het een fantastische ervaring en geweldige manier om elkaar beter te leren kennen. Al zullen sommige trainers het gesnurk van anderen niet snel missen.

Dankzij de vele inzamelacties en bijdragen van sponsoren was het voor de meiden mogelijk om deze reis te maken en als het aan hen ligt, is de meidenafdeling ook volgend jaar weer vertegenwoordigd op het toernooi. Gezien het daverende succes is de kans heel groot dat er voor de meiden in 2019 wederom een reis naar Aalborg plaatsvindt.

fotografie en tekst: Go Ahead Kampen

Het bericht Go Ahead meiden actief op Aalborg City Cup verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *