Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje tankt vertrouwen tegen Oostenrijk na droomstart

Het Nederlands elftal heeft in aanloop naar het EK flink wat vertrouwen getankt dankzij een eenvoudige overwinning op Oostenrijk. Een wervelende openingsfase was voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman voldoende om de rug te rechten na de verloren wedstrijd tegen Japan. De OranjeLeeuwinnen namen met een 3-0 overwinning afscheid van het thuispubliek in Deventer.

Enkele supporters waren nog op zoek naar hun zitplaatsen op het moment dat verdedigster Virginia Kirchberger onder druk van Miedema een voorzet van Shanice van de Sanden in het eigen doel werkte. Terwijl de groep van zes fanatiekelingen weer ging zitten, barste De Adelaarshorst alweer in vreugde uit. Na een bliksemstart van het Nederlands elftal stond er binnen vier minuten al een 2-0 voorsprong op het scorebord. Miedema luisterde haar vijftigste interland op met een uitstekend doelpunt na een mooie slalom van Lieke Martens, die in tegenstelling tot eerdere interlands weer op de rechtervleugel begon.

De storm ging vervolgens nog niet liggen. Wederom werd Miedema de gelegenheid geboden om het net te laten doen bollen. Dit keer zat keepster Manuele Zinsbergen er wel goed bij. En ook op een fantastische pegel van Desiree van Lunteren reageerde de Oostenrijkse doelverdedigster foutloos door de bal uit de kruising te tikken.

Het Nederland elftal schakelde daarna een tandje terug, waardoor Oostenrijk de organisatie op orde kon krijgen. De ploeg van bondscoach Dominik Thalhammer kreeg vervolgens ook wat meer grip op de wedstrijd. Zo moest keepster Loes Geurts in actie komen na een krachtige kopbal van Nicole Billa.

Na een vlotte combinatie tussen Miedema en Martens werd het publiek vlak voor rust toch nog op een prachtig doelpunt getrakteerd. Als eindstation mocht Martens aantekenen voor de derde treffer van de avond.

In het tweede bedrijf schoot het Nederlands elftal niet met dezelfde aanvalsdrift uit de startblokken. Oostenrijk, dat het vooral moest hebben van standaardsituaties, creƫerde daarentegen na een listige vrije trap al wel vroeg in de tweede helft een gevaarlijke kans. Verena Aschauer wist de bal echter niet laag te houden en dus kon Oranje opgelucht ademhalen. Ook de boomlange Katharina Schiechtl wist na een scrimmage in het zestienmetergebied de bal niet over de doellijn te werken. Daarvoor was Van de Sanden namens Oranje dichtbij een doelpunt.

De doelpunten bleven echter ook na enkele wijzigingen uit. Toch zal Wiegman en haar staf met een tevreden gevoel kunnen terugblikken op de oefeninterland tegen de nummer 24 van de FIFA-ranglijst. Morgen maakt de bondscoach de officiƫle selectie voor het EK bekend.

Het bericht Oranje tankt vertrouwen tegen Oostenrijk na droomstart verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *