Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Tegenstanders EK Onder 19 in Noord-Ierland bekend

De volgende landen hebben zich gekwalificeerd voor het EK in Noord-Ierland: Engeland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noord-Ierland, Schotland, Spanje en Nederland. De meest succesvolle landen op het EK Onder 19 zijn Duitsland (4x), Frankrijk (4x), Engeland (1), Italië (1x), Spanje (1x) en natuurlijk ook Nederland! Schotland kwam nooit verder dan de groepsfase.

Op 22 juni is de loting voor de groepsindeling. Het toernooi zelf is van 8 tot en met 20 augustus. De beste twee landen van beide poules spelen een kruisfinale. Mocht de penaltieserie van toepassing zijn, dan geldt dit als format: 1x team A, 1x Team B, 1x Team B, 1x Team A, 1x Team A, 1x Team A, 1x Team B, 1x Team A, en 1x Team A, 1xTeam B.

Het EK O19 geldt ook ter kwalificatie voor het WK O20 in Frankrijk. Frankrijk, als host, is al gekwalificeerd en daarom zou het goed zijn voor Oranje om de halve finale te halen. Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn getipt als halve finalisten voor het EK in Noord-Ierland. Dit zou betekenen dat Nederland zich dan zou plaatsen voor deelname aan het WK O20. Het WK is van 7 tot en met 26 augustus 2018.

Het bericht Tegenstanders EK Onder 19 in Noord-Ierland bekend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *