Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Kerkdijk naar Engeland: “Voor je het weet, heb je getekend”

Danique Kerkdijk vervolgt haar carrière in Engeland. De 21-jarige centrale verdedigster verhuist van FC Twente naar Bristol City. “Ik hoop met mijn kwaliteiten een versterking te zijn voor het team,” vertelt Kerkdijk in een exclusief interview tegen vrouwenvoetbalnieuws.nl.

Iets meer dan een week nadat Kerkdijk haar handtekening onder een nieuwe verbintenis bij FC Twente had gezet, werd de in Olst geboren en getogen voetbalster hartelijk ontvangen bij aankomst in Bristol. De Engelse club bleek gecharmeerd te zijn van Kerkdijk en had haar uitgenodigd om de thuiswedstrijd tegen Chelsea in de Spring Series bij te wonen. Vanaf dat moment kwam de transfer in een stroomversnelling terecht.

“Ik heb altijd de ambitie gehad om een keer de stap te maken naar het buitenland. Alhoewel ik net mijn contract had verlengd, kwam Bristol City op mijn pad. Omdat ik wel open stond voor een overstap ben ik daarnaartoe gegaan om te kijken naar het team en waar ik dan terecht zou komen. Eigenlijk klikte het meteen met de spelersgroep en de staf. Dat gaf mij natuurlijk een heel positief gevoel,” vertelt Kerkdijk.

Dat positieve gevoel zorgde er uiteindelijk voor dat Kerkdijk binnen korte tijd wederom een contract mocht ondertekenen. “Voor je het weet, heb je getekend bij een nieuwe club,” vertelt Kerkdijk, die hoopt dat Bristol City zich kan gaan ontwikkelen tot een stabiele ploeg in de Engelse competitie. “Bristol City is de afgelopen jaren niet altijd uitgekomen op het hoogste niveau in Engeland. Vanaf nu moeten wij ervoor gaan zorgen dat Bristol City zich wel weet te handhaven.”

Bovendien biedt de Engelse competitie voor Kerkdijk ook genoeg kansen om zichzelf te blijven ontwikkelen. “Bij FC Twente had ik het prima naar mijn zin en het is echt een geweldige club. Ik houd er echter van om mezelf uit te blijven dagen en denk dat het nu tijd is om mijn verdedigende kwaliteiten aan te scherpen. Op papier is Bristol City natuurlijk een iets mindere ploeg, maar ik denk dat ik mezelf daardoor vooral verdedigend moet gaan onderscheiden,” besluit Kerkdijk.


Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Kerkdijk naar Engeland: “Voor je het weet, heb je getekend” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *