Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Folkertsma en Van der Gragt maken overstap naar Ajax

Ajax verwelkomen twee nieuwe speelsters. Sisca Folkertsma en Stefanie van der Gragt komen de selectie van de Amsterdamse formatie versterken. Middenveldster Folkertsma (20) komt over van PSV. Verdedigster Van der Gragt (24) laat Bayern München achter zich voor een avontuur bij de landskampioen.

Internationals

Ajax haalt naast twee versterkingen, ook twee Oranje-internationals in huis. Folkertsma en Van der Gragt maken deel uit van de definitieve EK-selectie van bondscoach Sarina Wiegman. Bij de Oranje Leeuwinnen treft het tweetal drie teamgenoten. Desiree van Lunteren, Liza van der Most en Kelly Zeeman behoren ook tot de 23-koppige selectie.

Mooie mix van jong en oud

Het was een drukke transferzomer voor hoofdtrainer Benno Nihom. ,,We hadden onze lijstjes klaarliggen en tot op heden zijn we in bijna alles geslaagd. Stefanie vormde een hele interessante optie met het oog op de opvolging van Daphne Koster. Qua spel en ervaring kan ze veel brengen. Sisca is een van de grootste pareltjes van het Nederlandse voetbal en gaat op 20-jarige leeftijd al een EK spelen. We hebben een mooie mix van jong en oud. Hier staat een tevreden trainer.”

Folkertsma laat verliezend bekerfinalist PSV achter zich. ,,Er had dit seizoen wel wat meer in gezeten bij ons qua resultaat. Ik merkte aan mezelf dat ik toe was aan iets anders.” Tijdens de bekerfinale Ajax  – PSV speelde de transfer al.

,,Dat was wel apart, maar tijdens de wedstrijd ben je daar natuurlijk niet mee bezig. Ik ben heel blij dat ik nu de overstap maak.”

Champions League

Van der Gragt neemt internationale bagage mee naar Ajax. ,,Ik heb in Duitsland veel geleerd. Door Champions League te spelen en een andere manier van trainen breng ik ervaring met mee. Ik probeer altijd jonge meiden te helpen. Veel speelsters ken ik al, ze roepen al een paar jaar dat ik naar Ajax moet komen en hier ben ik dan.”

17 juli eerste training

Donderdag maakte Ajax al bekend dat Kay-Lee de Sanders de selectie komt versterken.
De eerste training voor de vernieuwde selectie vindt plaats op 17 juli, de internationals sluiten later aan.

fotografie en tekst: Ajax.nl

Het bericht Folkertsma en Van der Gragt maken overstap naar Ajax verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *