Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van Es blij met overstap naar FC Twente: “Veel zin in”

FC Twente heeft zich verzekerd van de diensten van Kika van Es, die overkomt van Achilles ’29. De verdedigster sprak met vrouwenvoetbalnieuws.nl exclusief over haar overstap naar de ploeg van Tommy Stroot.

Vorig jaar streek de 25-jarige vleugelverdedigster nog neer in Groesbeek om zich volledig te kunnen focussen op haar sportieve carrière. Ondanks dat het huwelijk kort was, kijkt Van Es met een goed gevoel terug op haar tijd bij Achilles ’29. “Het was best lastig om afscheid te nemen,” vertelt Van Es, die al snel een goede band met de selectie had weten op te bouwen. “Voordat ik bij Achilles ’29 instapte, had ik het nodige vertrouwen in mezelf verloren. Maar dat heeft de club mij helemaal teruggegeven. Daar ben ik de mensen om mij heen heel erg dankbaar voor.”

Van Es is dan ook klaar voor een stap hogerop. “In Nederland kom je dan al snel uit bij FC Twente of Ajax. Vanwege de gemoedelijke sfeer bij FC Twente en het team was voor mij de keuze best wel snel gemaakt. Met mijn ervaring kan ik een rol spelen in het begeleiden van de jonge talenten. Het is ook belangrijk dat we in elke linie een ervaren persoon hebben staan. Ik ben er dan ook om de meiden verder te helpen en mijn ervaringen met ze te delen.”

Naast haar ervaring, brengt Van Es ook de nodige multifunctionaliteit met zich mee naar haar nieuwe club. “Ik kan op alle verdedigende posities uit de voeten. Als linksback doet Siri Worm het natuurlijk heel erg goed, maar er komen ook andere posities vrij binnen het elftal. Ik heb er heel erg veel zin in om met de meiden er alles aan te gaan doen om ervoor te zorgen dat we aankomend seizoen wél weer prijzen gaan pakken.”

Schrijver: Jeroen Adriaanse
Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Van Es blij met overstap naar FC Twente: “Veel zin in” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *