Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Foppe de Haan: “Het is mooi om te zien hoe ze vooruit gaan”

De Nederlandse voetbalvrouwen moeten nog eventjes geduld hebben. Over precies een maand begint het Europees kampioenschap in eigen land. Foppe de Haan speelt hierbij een belangrijke rol. De voetbaltrainer is sinds januari assistent-bondscoach bij de Oranjevrouwen. ”Het is een ander leven. Ik ben 40 jaar trainer en eigen baas geweest. Mijn rol is nu die van adviseur. Ik praat met de ene en dan met de andere. Als ik wat heb gezien, bespreek ik dat met de bondscoach (Sarina Wiegman) en de spelers. Ik moest in het begin wel even wennen aan mijn nieuwe rol.”, vertelt de coach uit Nes.

De ‘Oranjeleeuwinnen’ bereidden zich in Zeist voor op het EK. ”Het is mooi om te zien hoe ze vooruit gaan. Het voetbal is wel anders: het is veel minder fysiek. Er worden minder vaak overtredingen gemaakt, het tempo ligt lager, maar er wordt wel zeer goed gevoetbald.” Dat het toernooi in Nederland is maakt het voor De Haan extra mooi.

”Het wordt volle bak, want er is veel publiciteit voor. Het wordt een fantastisch toernooi en dat het in eigen land is, is hartstikke leuk.”

De ploeg telt drie Friese vrouwen: Sherida Spitse, Sisca Folkertsma en Loes Geurts. Ze moeten met hun teamgenoten, volgens De Haan, in staat zijn om tweede te worden in een groep met Noorwegen, België en Denemarken. ”Als je wat wil, zei Johan Cruijff vroeger, moet je gewoon winnen. Het is een pittige poule, maar niet onmogelijk. Ze moeten sowieso tweede kunnen worden.”

Bron: Omropfryslan.nl

Het bericht Foppe de Haan: “Het is mooi om te zien hoe ze vooruit gaan” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *