Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Achilles Enschede pakt prijzen op Achillestoernooi in Reek

De vrouwen en de meisjes onder 17 van CVV Achilles Enschede hebben afgelopen zaterdag de eerste en tweede prijs gepakt op het Achillestoernooi bij Achilles Reek in Brabant. Samen met Achilles Veen, Achilles 1894 en Achilles Reek streden de Enschedeërs om de titel

In verband met het 40-jarig jubileum van het vrouwen / meisjesvoetbal bij Achilles Reek gingen we met 2 teams met de bus richting Reek. Ons Vrouwen 1 en het MO17 team waren al vroeg aan de Horstlindelaan om op de bus te wachten. Rond half 10 zijn we vertrokken en rond 11.15 uur waren we op plaats van bestemming. Nadat we met alle deelnemende teams hebben geluncht werd er om 13.30 uur een grote groepsfoto gemaakt, waarna de eerste wedstrijden van 25 minuten konden beginnen.

Op veld 1 Achilles Enschede Vrouwen 1 tegen Achilles Veen, waar we sterk beginnen.Al snel gaat Daphne alleen op de keeper af, probeert het met een lobje en…..paal. Gelukkig weet even later Trista een voorzet cool binnen te tikken, 1-0! We blijven goed tikken en weten elkaar goed te vinden, we krijgen meerdere kansen, maar zoals we helaas gewend zijn in de competitie vindt de bal het net niet. Toch maakt niet veel later Anne toch de 2-0! Wat een ontlading! We worden slordiger en dan weet Achilles Veen alsnog te scoren en eindigt de wedstrijd in een 2-1 overwinning! Hoera, punten!

Op veld 2 speelt Achilles Enschede MO17 tegen Achilles Reek, onze gastvrouwen. Door een slordigheidje achterin staan de meiden al snel op een achterstand, maar nog alle tijd om het goed te maken. De meiden spelen goed voetbal, maar weten de goal niet te vinden. Heel lang lijkt het erop dat we onnodig gaan verliezen, maar gelukkig weet Estelle toch de 1-1 te maken. We blijven kansen krijgen, maar de eindstand blijft 1-1. De volgende 2 wedstrijden gaan van start, MO17 is deze ronde vrij en komen VR1 aanmoedigen. Achilles Reek en Achilles Enschede VR1 gaan moeizaam van start, ons spel is erg slordig met veel onnodige fouten. We doen ons best, en weten toch wat kansen te creëren. Uiteindelijk is Margé de gelukkige om de 0-1 te scoren! Een mooi afstandsschot! Dit was tevens de eindstand. 2 wedstrijden gewonnen!

De volgende ronde moeten beide teams weer aftrappen. Achilles Veen en Achilles Enschede MO17 staan op veld 1 en al snel is duidelijk welk team de betere ploeg is. De ene mooie combinatie na de andere wordt gemaakt door de meiden uit Enschede. Na vele kansen weet Noah dan toch de keeper te passeren en staat de 0-1 genoteerd. Dit doet ze nog 2 keer, dus al snel is het 0-3. Marleen uit VR1 komt deze wedstrijd de meiden helpen en weet ook het net te raken. De eindstand is dan ook 0-4!

Op veld 2 staan Achilles 1894 en Achilles Enschede VR1. Ook hier is het duidelijk wie het betere spel heeft, maar de score blijft uit. Angela heeft deze wedstrijd dan ook weinig te doen. Halverwege de wedstrijd weet Margé weer van afstand de keeper te passeren, 0-1. We blijven kansen krijgen, maar helaas geen extra doelpunt. Achterin staat het goed en geven we niks weg. We weten deze wedstrijd ook weer winnend af te sluiten!

Na een pauze van bijna een uur om even bij te komen, staat op veld 2 de belangrijke wedstrijd Achilles Enschede MO17 – Achilles Enschede Vr1 op het programma. Deze wedstrijd gaat beslissen wie de kampioen gaat worden. VR1 heeft aan een gelijkspel genoeg en als MO17 als kampioen af wil sluiten moeten ze winnen. Dat belooft wat! Vrouwen 1 wil na een verloren seizoen graag met een positief gevoel afsluiten en MO17 wil graag revanche op de verloren vriendschappelijke wedstrijd in de winterstop.

Deze wedstrijd vindt hoofdzakelijk plaats op het middenveld, waar weinig kansen gecreëerd worden. Aan het eind van de wedstrijd krijgt MO17 toch de beste kans en weet Alene toch door de verdediging van VR1 te komen en schiet op goal……paal. Het blijft dus 0-0. Tot grote opluchting van Vrouwen 1 wordt er omgeroepen dat de speeltijd er op zit!

Dit betekent 10 punten uit 4 wedstrijden! Niemand kan dit meer inhalen, dus kampioen! MO17 heeft nog een wedstrijd te gaan om de 2de plaats veilig te stellen. Op veld 1 is de wedstrijd Achilles 1894 – Achilles Enschede MO17. Nu is het de beurt aan Vrouwen 1 om onze meiden aan te moedigen! Deze wedstrijd is het ook snel duidelijk wie het beste spel heeft, en weten Estelle, Sharona en Manuela er voor de zorgen dat er 0-3 op het spreekwoordelijke scorebord staat!

Fotografie en tekst: CVV Achilles Enschede

 

Het bericht Achilles Enschede pakt prijzen op Achillestoernooi in Reek verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *