Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Lieke Martens scoort een beauty voor FC Rosengård

In onze wekelijkse rubriek nemen we jullie weer mee naar onze Nederlandse speelsters die in het buitenland voetballen. Wat hebben zij deze speelronde gedaan?

Zweden

FC Rosengard boekte zondagmiddag een 0-3 zege op Vittsjö Gik en staat nu met 19 punten op de tweede plaats in de Zweedse competitie, Damallsvenskan. Het schitterende openingsdoelpunt van Lieke Martens was het hoogtepunt van de middag. Lotta Schelin en Ella Masar pakten ieder ook een doelpunt mee.

 

Linköping FC, dat het nog steeds zonder de geblesseerde Reneé Slegers moet doen, won afgelopen zondag met 3-2 van Kvarnsveden. Voor ruim 900 toeschouwers, die een plekje hadden opgezocht in de Arena Linköping, ontvouwde de wedstrijd zich uiteindelijk tot een spektakelstuk.

Ook Djurgården, het team van Sheila van den Bulk, heeft afgelopen weekend een overwinning weten bij te schrijven. Tegen de hekkersluiter Hammarby werd er ‘maar’ met 0-2 gewonnen. Mia Jalkerud brak in de tweede helt de bal. Tempest Norlin schoot de wedstrijd daarna definitief in het slot: 0-2. Dankzij deze overwinning stijgt Djurgården met drie plaatsen naar plek zes op de ranglijst.

Ijsland

Kim Dosltra moest vrijdagavond al met haar team Stjarnan in actie komen. Tegen Breidablik ging het er stevig aan toe. Er werden maar liefst vijf gele kaarten uitgedeeld. Dolstra kon speelronde acht echter niet afsluiten met een overwinning. Fanndis Frioriksdóttir scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

 

Noorwegen

Marije Brummel (Sandviken) speelde op zaterdag al en verloor thuis met 0-1 van Klepp.

Het bericht Lieke Martens scoort een beauty voor FC Rosengård verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *