Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

René Nijhuis in technische staf FC Twente

René Nijhuis maakt komend seizoen deel uit van de technische staf van FC Twente Vrouwen. De 48-jarige Enschedeër zal als assistent-trainer met hoofdtrainer Tommy Stroot verantwoordelijk zijn voor de selectie. René Nijhuis was de afgelopen drie seizoenen hoofdtrainer van Quick ’20. Van 2008 tot 2011 was hij eerder al als hoofdtrainer verbonden aan de derde divisionist uit Oldenzaal. Tussendoor was Nijhuis van 2011 tot 2014 jeugdtrainer van diverse jeugdteams binnen de FC Twente Voetbalacademie.

René Nijhuis

“Eerlijk gezegd fronste ik bij de eerste toenadering mijn wenkbrauwen. Slechts van afstand was ik bekend met het vrouwenvoetbal in Nederland en FC Twente Vrouwen specifiek. Als voetballiefhebber was ik echter wel nieuwsgierig geworden. Ik heb daarna wedstrijden gezien van FC Twente Vrouwen en Oranje Vrouwen, maar ook een aantal goede gesprekken gehad met hoofdtrainer Tommy Stroot en technisch manager René Roord. De ambities van de ploeg en staf spreken mij enorm aan.

Het maximale willen bereiken in een zo professioneel mogelijke omgeving is voor mij als trainer een mooi vertrekpunt om aan de slag te gaan. Binnen de technische staf hebben we een taakverdeling gemaakt waarvan wij denken dat de ploeg daar het meeste aan heeft. Individuele training is daar een voorbeeld van, met mijn ervaring wil ik graag de speelsters nog specifieker ondersteunen. Tommy is een jonge hoofdtrainer met een geweldige drive en andere inzichten. Dat is denk ik een goede match met mijn ervaring en vaardigheden.”

Tommy Stroot

“Het was een grote wens van mij en de staf een ervaren trainer aan onze staf toe te voegen. Met René is die wens meer dan in vervulling gegaan. Ons doel is gezamenlijk nog meer aan het team en aan de speelsters te kunnen bieden. Met de selectie van komend seizoen liggen er weer mooie kansen. Dan is het goed voor de ploeg dat we nog meer uiting kunnen geven aan onze plannen en ambities. Voor de ontwikkeling van de jonge talenten in het bijzonder is het goed dat we de staf van nog meer kwaliteit voorzien. Natuurlijk is er op papier een hoofdtrainer maar met René hebben we het vooral gehad over een goede invulling van wat onze plannen zijn en wie daarin welk gedeelte het beste kan oppakken. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik uitkijk naar het nieuwe seizoen en onze samenwerking.”

Het bericht René Nijhuis in technische staf FC Twente verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

René Nijhuis in technische staf FC Twente

René Nijhuis maakt komend seizoen deel uit van de technische staf van FC Twente Vrouwen. De 48-jarige Enschedeër zal als assistent-trainer met hoofdtrainer Tommy Stroot verantwoordelijk zijn voor de selectie. René Nijhuis was de afgelopen drie seizoenen hoofdtrainer van Quick ’20. Van 2008 tot 2011 was hij eerder al als hoofdtrainer verbonden aan de derde divisionist uit Oldenzaal. Tussendoor was Nijhuis van 2011 tot 2014 jeugdtrainer van diverse jeugdteams binnen de FC Twente Voetbalacademie.

René Nijhuis

“Eerlijk gezegd fronste ik bij de eerste toenadering mijn wenkbrauwen. Slechts van afstand was ik bekend met het vrouwenvoetbal in Nederland en FC Twente Vrouwen specifiek. Als voetballiefhebber was ik echter wel nieuwsgierig geworden. Ik heb daarna wedstrijden gezien van FC Twente Vrouwen en Oranje Vrouwen, maar ook een aantal goede gesprekken gehad met hoofdtrainer Tommy Stroot en technisch manager René Roord. De ambities van de ploeg en staf spreken mij enorm aan.

Het maximale willen bereiken in een zo professioneel mogelijke omgeving is voor mij als trainer een mooi vertrekpunt om aan de slag te gaan. Binnen de technische staf hebben we een taakverdeling gemaakt waarvan wij denken dat de ploeg daar het meeste aan heeft. Individuele training is daar een voorbeeld van, met mijn ervaring wil ik graag de speelsters nog specifieker ondersteunen. Tommy is een jonge hoofdtrainer met een geweldige drive en andere inzichten. Dat is denk ik een goede match met mijn ervaring en vaardigheden.”

Tommy Stroot

“Het was een grote wens van mij en de staf een ervaren trainer aan onze staf toe te voegen. Met René is die wens meer dan in vervulling gegaan. Ons doel is gezamenlijk nog meer aan het team en aan de speelsters te kunnen bieden. Met de selectie van komend seizoen liggen er weer mooie kansen. Dan is het goed voor de ploeg dat we nog meer uiting kunnen geven aan onze plannen en ambities. Voor de ontwikkeling van de jonge talenten in het bijzonder is het goed dat we de staf van nog meer kwaliteit voorzien. Natuurlijk is er op papier een hoofdtrainer maar met René hebben we het vooral gehad over een goede invulling van wat onze plannen zijn en wie daarin welk gedeelte het beste kan oppakken. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik uitkijk naar het nieuwe seizoen en onze samenwerking.”

Het bericht René Nijhuis in technische staf FC Twente verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *