Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ajax kent morgenmiddag haar UWCL tegenstanders

Als regerend kampioen van de Eredivisie mag Ajax eindelijk Nederland gaan vertegenwoordigen in de UEFA Women’s Champions League. Om de laatste 32 te bereiken wacht er een meerdaags kwalificatietoernooi tegen drie tegenstanders. Vrijdag wordt bekend waar en tegen wie de Ajacieden spelen.

Met 61 deelnemende teams vestigt de UEFA Women’s Champions League een nieuw record. Nog niet eerder deden er zoveel teams mee aan het Europese toernooi. Een aantal van 21 geplaatste teams, waaronder titelhouder Olympique Lyon, heeft op basis van de coëfficiënt lijst recht op een plek bij de laatste 32. Zij slaan de kwalificatieronde over.

Van Georgië tot Noord-Ierland

Er zijn vijf verschillende potten. Uit elke pot wordt een team geloot en de teams ontmoeten elkaar vervolgens in een poule van vier tijdens het kwalificatietoernooi op locatie. Pot 5 bevat, volgens de coëfficiënt lijst de sterkste teams, dit telt af naar beneden tot pot 1. Het debuterende Ajax staat gepositioneerd op de twintigste plek op de lijst, goed voor pot 4 tijdens de loting. Een aantal van 11 teams voegt zich bij de reeds geplaatste teams. Tien groepswinnaars en de beste nummer twee.

Er zijn tien toegewezen organisatoren van de kwalificatietoernooien. Breznica (Montenegro), Linfield (Noord-Ierland), Martve (Georgië), Olimpija Ljubljana (Slovenië), Parnü (Estland), Osijek (Kroätie), MTK Hungária (Hongarije), SFK 2000 Sarajevo (Bosnië), Olimpia Cluj (Roemenië) en Apollon (Cyprus).

Om een plaats in de knock-out fase van het hoofdtoernooi af te dwingen moeten de Ajax Vrouwen dus eerst deze kwalificatieronde overleven. Tussen 22 en 28 augustus wordt het mini-toernooi gespeeld. In deze periode werkt de ploeg van Benno Nihom drie wedstrijden af. De loting vindt vrijdag om 13:30 plaats op het Zwitserse hoofdkwartier van de UEFA in Nyon.

De finale wordt dit jaar gespeeld in Kiev, Oekraïne. Mocht Ajax de laatste 32 bereiken dan volgt een nieuwe loting voor de knock-out fase op 1 september.

Opponenten
Al tijdens het kwalificatietoernooi kunnen de Ajax rekenen op goede weerstand. Mogelijke opponenten als FC Zürich, Appolon Limassol en Minsk FK wisten vorig seizoen de kwalificatiepoule te winnen en kunnen gekoppeld worden aan Ajax. Het is ook mogelijk om een andere debutant te treffen zoals Sporting Portugal of Shelbourne. De antwoorden volgen morgen.

Bron: Ajax.nl
Fotografie: Nienke van der Tak

Het bericht Ajax kent morgenmiddag haar UWCL tegenstanders verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *