Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Sarasola moet vrezen voor lange schorsing

De landelijke tuchtcommissie amateurvoetbal heeft Ajax-speelster Eli Sarasola voor zeven wedstrijden uitgesloten. De Spaanse keeper heeft zich schuldig gemaakt aan het slaan van een tegenstander in de KNVB Bekerfinale tegen PSV op 2 juni, die door Ajax met 2-0 werd gewonnen.

Sarasola gaf PSV-speelster Lucie Akkerman in de 28e minuut van de finale in Den Haag een stomp in de maagstreek. Het voorval werd niet door de arbitrage opgemerkt, maar wel duidelijk waargenomen door de camera’s van FOX Sports dat de wedstrijd live uitzond. Op basis van die videobeelden en de verklaring van Akkerman acht de tuchtcommissie bewezen dat de goalie zich schuldig heeft gemaakt aan het slaan van een tegenspeelster.

De richtlijn voor het slaan van een tegenspeler is conform paragraaf 2.3.2.1 van de Handleiding tuchtzaken amateurvoetbal – seizoen 2016/’17 – een uitsluiting van zeven tot en tien wedstrijden. De landelijke tuchtcommissie ziet geen reden om van de ondergrens van deze richtlijn af te wijken en legt Sarasola een schorsing van zeven wedstrijden op. Sarasola en Ajax kunnen in beroep gaan tegen de uitspraak.

Bron: KNVB.nl
Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Sarasola moet vrezen voor lange schorsing verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *