Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Ajax loot Standard Luik, Pärnu Jalgpalliklubi en Rigas Futbola Skola!

De loting heeft plaatsgevonden en dus weet Ajax waar en tegen wie ze moeten spelen om de laatste 32 te bereiken. Eerst wacht er namelijk een meerdaags kwalificatietoernooi tegen drie tegenstanders. De ploeg uit Amsterdam is gekoppeld aan de volgende teams:

 • Standard Luik (België)
  • Erelijst: 6 titels, 2x beker, 2x super cup
 • Pärnu Jalgpalliklubi (Estland)
  • Erelijst: 7 titels, 4x beker, 7x super cup
 • Rigas Futbola Skola (Letland)
  • Erelijst: 3 titel

De groepswedstrijden worden gespeeld in Estland tussen 22 en 28 augustus. De tien groepswinnaars en de beste “runners-up” gaan in september verdeeld in twee potten voor de loting voor de volgende ronde.

De teams die al geplaatst zijn voor “ronde 32”: Lyon (titelhouder), Wolfsburg, FC Rosengård (Lieke Martens), Barcelona, Fortuna Hjørring, Bayern München (Jill Roord, Jacintha Weimar, Lineth Beerensteyn), Brøndby, Rossiyanka, Manchester City (Tessel Middag), Glasgow City, Zvezda-2005, Brescia, Slavia Praag, Sparta Praag, Linköping (Renée Slegers), Chelsea, Montpellier (Anouk Dekker), LSK Kvinner, St. Pölten, Atlético Madrid en Fiorentina.

Ajax is niet de enige debutant in de UWCL: Sporting CP, Olmpija Ljubljana, WFC-2 Kharkiv, Shelbourne, Kiryat Gat, Partizán Bardejov, Linfield, Istatov, Bettembourg en Martve.

KÍ Klaksvík (Faeröer) is houder van een uniek record. De ploeg is namelijk gedurende alle UWCL-edities al aanwezig. Het team speelt samen met 4 anderen in een competitie en is sinds de oprichting 1985 toonaangevend op het “schapeneiland”, (Deens: får betekent schaap; øer eilanden). Onder leiding van de Servische coach Aleksander Jovevic werd afgelopen seizoen de dubbel gepakt. Ter Leede speelde in het seizoen 2001/02 als eerste Europees tegen o.a. KÍ Klaksvík. In december 2008 besloot de UEFA dit toernooi te wijzigen van naam en logo. Vanaf het seizoen 2009/10 heet deze competitie nu UEFA Women’s Champions League!

Bekijk hieronder de volledige “Road to the Final”:

 • Poule wedstrijden: 22-28 augustus
 • Loting: 1 september
 • Speeldagen: 4/5 en 11/12 oktober
 • Loting: 16 oktober
 • Speeldagen: 8/9 en 15/16 november
 • Loting: 24 november
 • Speeldagen kwartfinales: 21/22 en 28/29 maart
 • Speeldagen halve finales: 21/22 en 28/29 april
 • Finale: 24 mei 2018.

Het bericht Ajax loot Standard Luik, Pärnu Jalgpalliklubi en Rigas Futbola Skola! verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *