Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Analyse tegenstanders Ajax in Champions League

Ajax is na de loting gekoppeld aan Pärnu Jalgpalliklubi, Rigas Futbola Skola en Standard Luik. De wedstrijden zullen gespeeld worden in Estland van 22 augustus tot en met 28 augustus 2017. Maar wat kan Ajax nou eigenlijk verwachten van de eerder genoemde tegenstanders? Een korte analyse.

Pärnu Jalgpalliklubi (Estland)
Erelijst: 7 titels, 4x beker, 7x super cup

Het stadion “Arkādija artificial” kan 650 toeschouwers opvangen tijdens de competitie, die bestaat uit slechts vier andere teams. Het betreft dan ook een zomercompetitie en daarom wil het in Europa nog niet echt vlotten. In 2014/15 begon het Europese avontuur tegen Konak Belediyesi. Pärnu Jalgpalliklubi ging toen met 11-0 onderuit. De ploeg wist maar een keer te winnen, dat was thuis tegen Nové Zámky toen Rente Fedotova twee keer scoorde. Ajax zal deze confrontatie dan redelijk eenvoudig moeten kunnen winnen.

Rigas Futbola Skola (Letland)
Erelijst: 3 titels

Rigas Futbola Skola speelt in het Pärnu Rannastadion met een capaciteit van 1900 toeschouwers. In 2013/14 deed de ploeg voor het eerst mee aan de UWC. Toen werd er echter wel gelijk met 13-0 verloren van VfL Wolfsburg. Bovendien heeft de ploeg uit Letland van de laatste tien wedstrijden er maar twee gewonnen; allebei een uitwedstrijd met dezelfde cijfers, 1-2. Momenteel is de ploeg ook actief in een zomercompetitie. Het bezet op dit moment de eerste plaats met een indrukwekkend doelsaldo van +94. Desondanks zou Ajax hier ook redelijk eenvoudig van moeten kunnen winnen.

Standard Luik (België)
Erelijst: 21 titels, 7x beker, 10x super cup

De confrontatie tegen Standard Luik zal een boeiende gaan worden. De ploeg uit Luik staat nog steeds te boek als de all-time kampioen van België en doet het Europees ook goed, in vergelijking met de andere twee tegenstanders. In totaal kwam Standard Luik zestien keer uit in Europa. Vier wedstrijden werden er gewonnen en drie gelijk gespeeld.

Bovendien gelden de Belgen als een oude bekende. De twee ploegen troffen elkaar al zes keer in de BenNe League – Standard wist er vijf van de zes te winnen. Vanity Lewerissa (PSV), Kim Mourmans (PSV), Renate Verhoeven (Achilles’29) hebben allemaal eens minuten gemaakt in het shirt van Standard Luik.

Fotografie: Ajax.nl

Het bericht Analyse tegenstanders Ajax in Champions League verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *