Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Wiegman telt de dagen af: “Kan niet wachten”

Met het EK zo vlak voor de deur zijn de weekendverloven van de Oranjeleeuwinnen ingetrokken. Samen met bondscoach Sarina Wiegman blikt vrouwenvoetbalnieuws.nl alvast vooruit naar het EK. “Het tijdspad ligt al heel lang vast. Daar werk je naartoe. Nu begin je wel te merken dat het dichterbij komt. Het wordt spannender. Maar ik kan niet wachten om te beginnen,” aldus Wiegman.

Hoewel het de afgelopen dagen rustig was op het trainingskamp is nu bijna iedereen weer present. Wiegman: “Om ervoor te zorgen dat iedereen topfit en fris kan starten aan het EK had een enkele speelster een paar extra dagen vrij, maar vanaf nu zullen er geen weekendverloven meer zijn. Zo kort voor de start worden in principe ook geen nieuwe dingen meer geprobeerd. Alles waar we aan gewerkt hebben komt nu terug. We gaan door waar we mee bezig waren en dat verfijnen we.”

Na bekendmaking van de definitieve selectie kwamen uiteraard ook de reacties los. De bondscoach blijft er echter nuchter onder. “Linksom, of rechtsom, kritiek komt er toch wel. En dat is prima. Mensen hebben nu eenmaal meningen. Ik weet echter welke keuzes ik heb gemaakt en waarom. Nu de selectie bekend is zullen we onze speelwijze en het teamproces verder verbeteren en op deze manier alles uit onszelf halen om de beste versie van onszelf te kunnen zijn op het EK. Ik heb er heel veel zin in.”

Bekijk hier de gehele reportage.

Schrijfster: Judith Williams
Fotograaf: Jonas Bloemen

Het bericht Wiegman telt de dagen af: “Kan niet wachten” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *