Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Blog soccertalk – Jackpot

Judith (41) is getrouwd met Ronald (45) en moeder van drie dochters: Sophie (12), Juliette (9) en Valerie (2). Voetbal is de rode draad in hun gezin. Wekelijks vertelt Judith ons in haar blog ‘soccertalk’ wat ze meemaakt met haar voetballende dochters. Over hun dromen en ambities. En over de manier hoe ze daarmee omgaan.

‘Wie goed doet, goed ontmoet’, zeggen ze. Nou ik weet niet wat ik heb gedaan. Of wanneer. Maar het moet verdomd goed zijn geweest. Of ik ben een enorme mazzelaar. Dat kan natuurlijk ook.

En nee. Ik heb niet de Staatsloterij gewonnen. Of de Postcode Loterij. Of de BankGiro Loterij. Maar zo voelt het wel. Sterker nog. Het voelt alsof ik ze allemaal tegelijk heb gewonnen!

Want over 4 weken mag ik mijn (nu nog verborgen) journalistieke talenten aanboren. Vanuit het persvak tijdens het WEURO2017 wel te verstaan. En niet voor één of ander onbenullig nieuwsblaadje. Nee. Ik mag voor niemand minder dan vrouwenvoetbalnieuws.nl de wedstrijden verslaan!

Dat betekent dat ik niet alleen de eer heb om tijdens het EK dé nieuwssite op het gebied van vrouwenvoetbal te vertegenwoordigen. Maar ook dat ik met een fantastisch team van gepassioneerde toppers mag samenwerken. Hoe gaaf is dat!

En nu zit ik dus op mijn eigen miniwolkje. En ga ik door alle stadia heen waar loterijwinnaars ongetwijfeld ook door heen gaan: blijdschap, ongeloof, gelukzaligheid, angst. Nou ja angst. Dat is misschien wat overdreven. Maar een beetje eng is het natuurlijk wel. Want het is niet gewoon achterover leunen daar op die perstribune.

Integendeel. Het is 90 minuten opletten, alles interpreteren en in context plaatsen. En je vooraf natuurlijk verdiepen in de teams en speelsters. En namen. Want ze heten natuurlijk niet allemaal Emma of Roos. Dat zou te makkelijk zijn. En dan moet het natuurlijk ook nog gelijk (en foutloos) online. Om vervolgens naar de persconferentie te gaan. En daar een paar steengoede vragen stellen.

Maar mij hoor je niet klagen. Want het winnen van de jackpot gaat nu eenmaal gepaard met verantwoordelijkheden. En die heb ik er graag voor over. Want de voorpret is al begonnen. Sparren met de ervaren vakmensen van vrouwenvoetbalnieuws.nl. De wedstrijden onderling verdelen. Inlezen in de voetbalteams. Je helemaal onderdompelen in het EK. Daar kan geen Gaston tegenop.

Het bericht Blog soccertalk – Jackpot verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *