Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Van den Berg: “Kan alleen maar een groot feest worden”

Namens de OranjeLeeuwinnen waren Mandy van den Berg en Vivianne Miedema maandagavond te gast in RTL Late Night. Het duo blikte in de talkshow van Humberto Tan vooruit op het EK. “Hopelijk gaan we er een geweldig toernooi van maken,” aldus Van den Berg.

Desondanks blijft de aanvoerster van het Nederlands elftal nuchter en vooral realistisch: “We zitten in een heel zware poule met Noorwegen, Denemarken en België, maar we willen ook heel er graag naar onszelf kijken. Dat is het belangrijkste. Het is de insteek om te spelen volgens de Hollandse School – aanvallend voetbal en vanuit achteruit opbouwen.”

Miedema schaart zich achter haar tafelgenoot, die op lovende woorden kon rekenen. “Mandy is een echte leider op het veld. Dat merk je aan alles. Ze zet de achterhoede goed neer en heeft een fantastische linkerpoot. Ze is onmisbaar in het team.”

Met nog minder dan drie weken te gaan, kan Van den Berg niet wachten om te beginnen. “Wij hebben hier al zo lang naar uitgekeken. Je ziet dat het nu ook in de media steeds meer gaat leven. Het is echt gaaf dat al onze wedstrijden een maand voor het toernooi al zijn uitverkocht. Met al die Oranje-fans op de been, kan het alleen maar een groot feest worden,” spreekt de 26-jarige verdedigster haar verwachting uit.

Niemand minder dan Wolter Kroes nam vervolgens alvast een voorschot op dat gedroomde feest. Met een aangepaste versie van zijn ‘Viva Hollandia’ kreeg de Nederlandse volkszanger de handen op elkaar. “De dames zijn er klaar voor, ze gaan strijden als een beest,” klonk het.

 

Het bericht Van den Berg: “Kan alleen maar een groot feest worden” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *