Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Selectie Eldenia telt 15 nieuwe namen

De groei van het meiden- en vrouwenvoetbal is niet meer te stoppen. Dit is goed merkbaar bij vv Eldenia, want de club is inmiddels uitgegroeid tot dé toonaangevende vereniging in de regio Arnhem en omstreken.

Bij de vereniging voetballen inmiddels 250 meisje en vrouwen op prestatief en recreatief niveau.

Ondanks degradatie van de 1e vrouwenselectie uit de Topklasse A zit de sfeer er nog steeds goed in. Van negativiteit dus geen enkele sprake. Laten we niet voorbijgaan aan het feit dat de het VR1 team vanuit de 3de klasse jaar op jaar zijn doorgestoten naar de Topklasse A, en VR2 team (jong Eldenia) van de de 4e klasse naar de landelijke 1e klasse.

Op enig moment kom je tot het besef dat het lastig was om de grip op groei te krijgen.
Met de komst van een behoorlijk aantal speelsters, is de selectie, ondanks het vertrek van 6 speelsters, er niet in kwaliteit op achteruit gegaan. Sterker nog; de club heeft er alle vertrouwen dat de weg naar “boven” snel gevonden zal worden.

De doelstellingen voor het aankomend seizoen zijn helder. In de tussentijd zal het fundament verder worden verstevigd, want uitgroeien tot een stabiele Topklasser vraagt meer dan alleen een goede sfeer. Dit laatste is een van de randvoorwaarden.

Het komend seizoen zullen zowel de 1e en 2e selectie (jong Eldenia) van een uitstekend niveau zijn, de 2e selectie is overwegend ingericht met 15/16 en 17 jarige talenten. In de jeugd bouwt Eldenia met haar nieuwe O19 selectieteam en het vertrouwede JO15-3m verder aan de kwaliteit.

Doorstroming naar de 1e vrouwenselectie kent dus meerdere mogelijkheden voor speelsters die op termijn de overstap naar de club willen maken. De club is bijzonder trots dat er maar liefst 7 talentvolle meisjes in de JO13-1 en JO13-2 zijn opgenomen. In het aankomende seizoen slaat de succesvolle Utrechtse Vrouwenvoetbal Academie (UVVA) van John Kaersenhout haar vleugels uit in Arnhem.

De club heeft zich ten doel gesteld om talentvolle meisjes uit de omgeving Arnhem, Betuwe, Liemers en Nijmegen met elkaar in verbinding te brengen. Samen trainen, samen spelen, samen het spel beleven. Overigens zal de UVVA zich niet alleen richten op de ontwikkeling van de meer getalenteerde speelsters, maar zal het eveneens de behoefte vervullen van alle meisjes die extra willen trainen.

Op al haar selectieteams heeft Eldenia hoge kwalitatieve trainers staan. Hoofdtrainer is John Kaersenhout. Verder bestaat de trainersstaf uit Clifton Mijland, Hans Sanders (afkomstig van Voetbalacademie Stedoco , Jantien van der Zijden, Eric Evers en keepercoach Ton Lugthart. Maarten de Vries zal in de rol van Technisch Coördinator het beleid omtrent het meisjes- en vrouwenvoetbal binnen de club verder vormgeven.

Uit de 1e selectie vertrekken : Kyra Maetzdorf (stage/werk/studie) , Kim de Vries (SV Nijmegen), Fabienne Hendriks (Borussia Monchengladbach) Rilotte Brouwer (FC Gelre) Bodine van Dijk (VDZ) en Zoe Botham (OSC Oosterhout).

Nieuw in de 1e en 2e selectie zijn: Lotte Jacobs (RKHVV keepster) Renee de Groot (DCS JO15-1, keepster), Suus Daniels, Kelly de Poel, Lois van Daalen, Yvonne van Weert, Danae Dekker, Danielle Derks (allen RKHVV), Terug van zwangerschap is Astrid van der Zijden. Fee Sanders (Voetbalacademie Stedoco). Vanuit de eigen jeugdacademie komen: Maaike Wenno, Sem Gil-Munoz, Djanae Borgers en Coco Bugter.

Het bericht Selectie Eldenia telt 15 nieuwe namen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *