Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Meidenafdeling WSC kijkt tevreden terug op seizoen 2016/17

Na 4 jaar is de meidenafdeling een stabiele factor bij WSC. Er is nog steeds een groeiend aantal leden. De technische commissie kijkt met een voldaan gevoel terug op dit seizoen. Het seizoen werd gekenmerkt door de vele successen. Terugblikkend op alle ontwikkelingen rondom de elftallen beginnen we met de jongste lichting. Een team JO9-3M wat gedurende het seizoen steeds meer naar elkaar groeide. Dit bracht ook de nodige progressie met zich mee wat na de winterstop al tot veel punten leidde. Als afsluiter van het seizoen werd bij Gloria UC “de Smikkeltroffee” gewonnen.

De MO11-2 werd onder de bezielende leiding van Maikel van den Heuvel en Michiel van der Sangen voor de winterstop kampioen in de tweede klasse. Na de winterstop werd in de eerste klasse een knappe tweede plaats behaald. Daarnaast rekte de meiden tot de kwartfinale van de beker. Een prachtig team met groeipotentie en een goede teamorganisatie.

De MO11-1 deed het precies andersom. Voor de winterstop een mooie tweede plaats achter het sterke Bergeijk en na de winterstop werd de MO11-1 met overmacht kampioen. Dit team speelt al enkele jaren samen en onder de bezielende leiding van Jeroen Blankestijn, Remco Nijssen en Stijn Sleeuwenhoek gaat volgend jaar de jongenscompetitie in. Een mooie stap voorwaarts in de ontwikkeling van deze groep.
De MO13-2 heeft met het overlijden van hun leider Wesley Aarts een pittig jaar seizoen achter de rug. De begeleiding heeft er alles aangedaan de saamhorigheid en de sfeer op de eerste plaats te zetten. Dit is wonderbaarlijk goed gelukt. Hulde aan de begeleiding. Er zijn inmiddels weer vele nieuwe gezichten bijgekomen met nieuw perspectief voor volgend seizoen.

Het elftal MO13-1 van Sandra Versteeg en Armad Pullens reeg dit seizoen de successen aaneen. Het won in het voorjaar de titel, het districtskampioenschap en het toernooi bij Den Dungen. Hele mooie resultaten van de meiden en hun begeleiders. De MO15 heeft bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn. Ondanks onrust rond de begeleiding van het team en te weinig ouderparticipatie behaalde de meiden voor de winterstop de titel. Na de winterstop waren de resultaten wat wisselend maar het zevental blijft bouwen om volgend seizoen wellicht een elftal te kunnen zijn.

Al met al een mooi seizoen waarbij ook nog enkele meiden uit de succesvolle MO11-1 op de radar van de KNVB zijn gekomen. Een beloning voor het harde werken van deze meiden. Het seizoen werd afgesloten met een schitterend thuis toernooi. Het Liona Meiden Top Toernooi werd met behulp van goed weer en veel vrijwilligers een groot succes. Wederom een onderstreping dat men bij WSC met de meidenafdeling goed bezig is. Op naar weer een mooi nieuw seizoen!

Het bericht Meidenafdeling WSC kijkt tevreden terug op seizoen 2016/17 verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *