Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Start meiden-en vrouwenvoetbal Sparta Rotterdam

Sparta Rotterdam gaat zich binnen de huidige samenwerking met haar opleidingspartners ook richten op de opleiding van talent binnen het meiden- en vrouwenvoetbal, waarbij de doelstelling is om uiteindelijk uit te komen in de Eredivisie vrouwen. Deze groeiambitie start het komende seizoen met een vrouwenteam onder de naam Sparta Rotterdam / JVOZ, uitkomend in de 3e klasse zaterdag.

Meiden hebben in korte tijd het voetbal veroverd. Er is vrijwel geen voetbalvereniging meer die niet beschikt over individuele meidenleden of een meidenteam. Ook onder BVO’s wordt de stap naar het vrouwenvoetbal steeds serieuzer. Sparta Rotterdam staat al jarenlang bekend om haar opleiding en doorstroming naar het eerste elftal. Daarnaast is Sparta Rotterdam actief met het organiseren van vrouweninterlands en is Sparta Rotterdam een van de gastheren voor het WEURO 2017 met een aantal wedstrijden op Het Kasteel. Je kunt met recht zeggen dat Sparta Rotterdam positief tegenover het vrouwenvoetbal en het opleiden van meidentalent staat.

Ook bij één van haar opleidingspartners Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) is het meiden- en vrouwenvoetbal volop in ontwikkeling. Het is voor beide partijen, maar ook voor andere opleidingspartners zoals bijvoorbeeld Excelsior Maassluis, voorwaardelijk om dit op een duurzame manier te organiseren. Naast bestaande facetten binnen de huidige samenwerking, kan het opleiden van talent binnen het meiden- en vrouwenvoetbal als perfecte groeiambitie worden ingepast.

Talentontwikkeling en samenwerken

JVOZ is zeer enthousiast over het plan om samen met Sparta Rotterdam vanuit de breedte (lees opleiding bij de amateurverenigingen) te gaan bouwen aan een jong talententeam en een eerste vrouwenelftal die uiteindelijk moet gaan uitkomen in de Eredivisie. Waarbij het eerste jaar in het teken staat van de start van een eerste vrouwenelftal onder de naam Sparta Rotterdam / JVOZ, uitkomend in de 3e klasse. Vanwege de instroom constructie binnen de KNVB was een hogere klassenindeling niet mogelijk. Om het niveau van de meiden te handhaven zal naast het competitie programma een goed gevuld side programma worden opgesteld, met oefenwedstrijden tegen andere BVO’s en periodiek extra trainingsmomenten. Met de intentie om dit side programma volledig op Het Kasteel in Rotterdam te laten plaatsvinden. Met dit perspectief is het makkelijker om op een verantwoorde manier te blijven werken aan de ontwikkeling van het individu.

Ambities

Sparta Rotterdam en JVOZ hebben de ambitie en intentie uitgesproken om uiteindelijk met een vrouwenelftal in de Eredivisie te starten. Opleiden staat centraal, met als basis de opleidingspartners. De teams worden samengesteld vanuit de opleidingsgedachte, waardoor er uiteindelijk een Eredivisie waardig elftal moet ontstaan. Waar het grootste gedeelte van de speelsters zelf opgeleid zal worden binnen JVOZ, en later ook de andere opleidingspartners, en jeugdspeelsters een natuurlijke doorgroei ervaren richting het eerste elftal. Het gedachtegoed van Sparta Rotterdam wordt hierdoor bewaakt: toewerken naar het eerste elftal, niet door speelsters weg te halen van andere verenigingen, maar door het opleiden van eigen talent en doorstroom naar eerste elftal. De nadruk zal liggen op de voetbalhandelingen waarbij meiden aangenomen worden die voldoen aan de norm ‘elke dag beter willen worden.’ Meiden die elke dag beter willen worden, ambitieus zijn, passie hebben voor voetbal, zichzelf door willen ontwikkelen.

In samenwerking met de KNVB, opleidingspartners en verenigingen in de regio werken aan een zo optimaal mogelijk meiden -en vrouwenvoetbal landschap, waarbij het gaat om samenwerken en elkaar versterken. Voor het vrouwen- en meidenvoetbal binnen Sparta Rotterdam en JVOZ zal Jonneke Schuurbiers de rol als coördinator vervullen. JVOZ is blij en bijzonder trots om samen met Sparta Rotterdam op deze manier de opleiding voor meiden -en vrouwenvoetbal binnen JVOZ naar een volgende stap te brengen.

Bron: Sparta-rotterdam.nl

Het bericht Start meiden-en vrouwenvoetbal Sparta Rotterdam verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *