Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Eredivisie-seizoen 2017/18 gaat 1 september van start

Het definitieve competitieprogramma van de Eredivisie veld voor het seizoen 2017/18 is bekend. De competitie bestaat dit seizoen uit negen clubs. Er wordt eerst door de negen clubs van september tot en met februari een hele competitie gespeeld. Ofwel, achttien speelrondes; wat neerkomt op zestien wedstrijden.

Start play-offs

De behaalde wedstrijdpunten uit de competitie worden vervolgens gehalveerd en meegenomen bij de start van de play-offs. Tijdens die play-offs – in maart, april en mei – spelen de bovenste vijf clubs van de ranglijst een hele competitie tegen elkaar. Dit gaat om tien speelrondes, ofwel acht wedstrijden.

De onderste vier clubs van de ranglijst spelen in de play-offs nog anderhalve competitie (9 speelrondes, 9 wedstrijden) tegen elkaar. De uiteindelijke winnaar van de play-offs tussen de bovenste vijf clubs mag zich de kampioen van Nederland noemen. Bekijk hier het programma.

Het bericht Eredivisie-seizoen 2017/18 gaat 1 september van start verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *