Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nordic Cup 2017: Oranje O16 eindigt op de zesde plaats

Speelsters onder 16 heeft het Nordic Tournament afgesloten met een teleurstellend verlies tegen Finland. Na de reguliere speeltijd waren beide ploegen in evenwicht (1-1), maar het thuisland nam de penalty’s beter. Nederland eindigt daarmee op de zesde plaats.

“We stonden elkaar na afloop aan te kijken. Zo van, wat moeten we hier nou van zeggen? We waren weer beter, alleen we scoren gewoon niet”, aldus KNVB-coach Jessica Torny in het Finse Kempele.

In de eerste poulewedstrijd tegen Duitsland wist Nederland er in blessuretijd met twee treffers nog een 2-2 gelijkspel uit te persen, maar vanaf dat moment ging de Oranjeproductie haperen. Tegen Denemarken (0-0), Noorwegen (0-2) en ook Finland wist Onder 16 de kansen nauwelijks om te zetten in doelpunten.

Geen afmaker, killer

“We hebben in deze groep op dit moment geen afmaker, geen killer”, aldus Torny in de wetenschap dat drie aanvallers van Onder 16 afwezig waren vanwege eerdere deelname aan het EK Onder 17. “Je hoopt dan dat andere speelsters opstaan. We zijn er ook van overtuigd dat het ook met deze groep had gekund. Aan het positiespel lag het niet, daarover zijn we hartstikke tevreden.”

Aan het positiespel lag het niet, daarover zijn we hartstikke tevreden.

Na een wat onrustige start was Nederland ook tegen Finland volop op de aanvallende speelhelft te vinden. De ploeg bewaarde de rust, werd gevaarlijk met corners en schoten van afstand en had recht op een doelpunt. De tegentreffer van Finland, vier minuten na rust, was dan ook een fikse tegenvaller. Lieske Carleer leed op de helft van Finland balverlies en na een snelle lange bal liet Gwyneth Hendriks zich in het sprintduel aftroeven. De route richting doel was daarna vrij voor Emma Varmanen om af te ronden: 1-0.

Snelle gelijkmaker

Nederland rechtte de rug echter snel en maakte binnen vier minuten alweer gelijk. Chasity Grant zag Sarah Jongbloed bij de tweede paal vrij staan en de middenvelder tikte van dichtbij binnen. Het leverde niet het zetje op dat Nederland nodig had. Jongbloed scoorde nog wel opnieuw, maar nadat de bal al in het doel lag, floot de scheidsrechter alsnog voor een overtreding tegen Finland. “Het zat ons niet mee met de beslissingen deze week. Maar daar leren de meiden alleen maar van. Ze hebben genoeg voorgeschoteld gekregen wat ze in hun rugzakje mee kunnen nemen”, aldus Torny.

Naomi Hilhorst kreeg in de wat rommelige slotfase nog een flinke kans, maar in het strafschopgebied werd ze net uit balans gebracht om uit te kunnen halen. Torny: “De meiden waren op het eind ook uitgeput. Dat zag je aan de Finse speelsters ook. Ze spelen toch vier wedstrijden in een week tijd. Dat is behoorlijk pittig.”

Een vlammend schot kregen ze er dan ook niet meer uitgeperst en bij de daaropvolgende strafschoppen ging Oranje definitief kopje onder. Na de rake pogingen van Lotte van Veldhoven (kruising) en Anna Knol (onderhoek), gaven Julia Kagie, Hendriks en Jongbloed de Finse goalie te veel kans om te redden. Onder 16-keeper Anouk van der Klooster zag nog wel een Fins schot overzeilen, maar de sluitpost kon drie andere treffers niet voorkomen.

Het bericht Nordic Cup 2017: Oranje O16 eindigt op de zesde plaats verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *