Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Start oefencampagne Politie Oranje veelbelovend

Op uitnodiging van initiatiefnemer Jos Mekkes van het Sportbureau Doetinchem heeft het Nederland Politie Vrouwenvoetbal elftal een wedstrijd gespeeld tegen het Regioteam Doetinchem. De tegenstander van het Nationale team werd gevormd door 22 speelsters uit de hele regio. Judith Kuipers trad als gastcoach aan van dit voor haar onbekende team. Judith is Bondscoach van het Militaire Vrouwenvoetbal elftal en afgelopen seizoen zeer succesvol geweest met de Topklasser Ter Leede VR 1 door landskampioen te worden.

Prachtige accommodatie, mooi weer, schitterende aankleding, ongeveer 130 man publiek en alles helemaal in de sfeer van het naderende WEURO met als speelstad o.a. Doetichem. Aan alles was door de organisatie gedacht!

De eerste helft was volledig in handen van het Nederlands Politie elftal. Er werd naar hartenlust gecombineerd en elke kans werd een doelpunt. Het bleek ernst voor de politievrouwen omdat even daarvoor bekend was geworden dat zij waren ingeschreven voor het eerste World Cup toernooi voor overheidsdiensten in eigen land. Dit zal plaatsvinden van 11 tot en met 15 januari 2015 in Groenlo.
Ook de mannelijke voetballende collega’s nemen daaraan deel.

Na 45 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en met een stand van 0-12 gingen de teams even rusten. De 2e helft gaf een ander beeld. Gastcoach Judit Kuipers had een andere samenstelling van het regioteam gekozen en bondscoach Tjeerd Strengholt had ook 5 nieuwe speelsters in het veld gebracht. 4 van deze 5 zijn nog op proef in het Nationale team en de 5e (Lianne Ekkel) maakte haar rentree na een zware blessure.

Het regioteam liet zien wel degelijk te kunnen voetballen en over individuele klasse te beschikken. De politievrouwen werden slordiger waardoor er steeds meer op de helft van de “Oranje Blauwen” werd gevoetbald. Toch werd er nog 2 x gescoord door de Politievrouwen waardoor de eindstand werd gebracht op 0-14.

Een mooi en erg goed georganiseerd evenement en laat dit een mooi voorteken zijn voor het “echte” Oranje en ook voor een succesvol WorldCup toernooi voor de politievrouwen.

Nederlands Politie Elftal XI:

Dianne Reemers, Charlotte Koppers, Tineke Bergman, Jelien Beute, Carlinn de Bruine, Jessica Ploeg, Esther van Toledo, Francie Marinussen, Jessie Prijs, Amber Brandinga, Gwen van Duuren, Lianne Ekkel, Zoë Hanselaar, Maxime Scheepers, Lotte Donath en Gaby Braun.

Doelpunten: Gwen van Duuren (3x), Jessie Prijs (3x), Lianne Ekkel (1x), Francie Marinussen (1x) en Amber Brandinga (debuut – 6x).

Fotografie en tekst: Tjeerd Stronghold

Het bericht Start oefencampagne Politie Oranje veelbelovend verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *