Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

EK Beach Soccer weer met Oranje

Voor het tweede opeenvolgende jaar is Nederland vertegenwoordigd op het EK Beach Soccer voor vrouwen in Portugal (7-9 juli). Vorig jaar verloor het team van bondscoach Gert Oosterbroek en manager Jos von Oerthel van latere kampioen Spanje en Portugal, maar wonnen zij overtuigend van Griekenland (7-0). Dit jaar treft Nederland opnieuw favoriet en Europees kampioen Spanje en het sterke Engeland in de poulefase.

Oosterbroek heeft er veel zin in. ,,Het zal niet makkelijk worden, maar we hebben hard getraind en zijn er klaar voor. We weten wat ons te doen staat. Na de openingswedstrijd tegen Spanje weten we direct waar we staan. We beschikken over een talentvolle groep jonge meiden waar nog lang de rek niet uit is. Wanneer we met deze groep, aangevuld met nog meer heel goede spelers die helaas voor hen nu niet bij de selectie zitten, ziet de toekomst er rooskleurig uit. Veel dames hebben aangegeven graag voor deze sport te gaan. Hopelijk komt er ook meer steun vanuit de overheid, bedrijfsleven en de KNVB. Nu dat we officieel onder hen vallen en in het KNVB tenue spelen mag dat niet achterblijven.”

De wedstrijden zijn live te volgen via o.a. de livestream op beachsoccer.com.

Fotografie en tekst: Beachsoccer.com

Het bericht EK Beach Soccer weer met Oranje verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *