Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

FC Twente noodgedwongen meer met jeugdig talent

Het vertrek van Roord was natuurlijk al vrij snel bekend, maar dat ook Worm en Munsterman nog zouden verkassen, kwam deze week toch wel als verrassing. Maar liefst twaalf speelsters van de 22 uit de selectie van afgelopen seizoen zijn weg. Roord en Beerensteyn naar Bayern München, Munsterman en Worm naar Everton, Kerkdijk naar Bristol City en ook nam Twente nog eens afscheid van zeven andere speelsters.

Geen Europees voetbal

Bij het vertrek van de vele speelsters zal natuurlijk ook meespelen dat Twente komend seizoen geen Europees voetbal speelt. Kampioen Ajax gaat Europa in en niet FC Twente. Ook dat wordt wennen voor de supporters en voor de ploeg van Stroot.

Regionaal talent

Twente wil de jeugd een kans geven. Met het aantrekken van Anne Bhagerath (17) uit Oldenzaal en Lois Niënhuis (16) uit Lichtenvoorde hoopt het tevens de regionale binding te behouden. Zulke speelsters moeten in de toekomst de regio vertegenwoordigen, zoals Roord en Munsterman dat ook deden. “Het moet niet zo zijn dat de beste regionale speelsters straks naar een CTO in Amsterdam of Eindhoven gaan”, aldus Stroot.

Lees hier verder.

Het bericht FC Twente noodgedwongen meer met jeugdig talent verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *