Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje domineert tijdens uitzwaaiwedstrijd tegen Wales

Vandaag stond het laatste oefenduel voor het EK op het programma. De OranjeLeeuwinnen mochten het in deze ‘ uitzwaaiwedstrijd’  in het Sparta Stadion opnemen tegen Wales. Hier konden de Leeuwinnen nog één keer laten zien dat ze klaar zijn voor het grote werk. de wedstrijd eindigde in 5-0 met doelpunten van Martens, Van de Donk en Miedema (2x) en Van den Berg.

Gelijk in de eerste minuut kwam Wales met een schot op doel welke Sari van Veendendal vakkundig tegenhield. Nederland herpakte zich echter direct en domineerde in de eerste helft. Een mooi schot van Sherida Spitse ging echter over en ook daarop volgende schot van Miedema  miste doel.

Even later probeerde Miedema de bal breed te leggen op Van de Sanden. Zij schoot op doel, de bal gleed uit handen van Wales’ keepster Laura O’Sullivan, waarop Danielle van de Donk alsnog probeerde in te schieten maar op een haar na miste. Gelijk daarna een mooi schot van Van de Sanden. Maar deze werd via de paal er net uitgehouden.

Niet veel later scoorde Lieke Martens in de 14e minuut dan toch verdiend het eerste doelpunt. Een prachtige kopbal van Van de Sanden in de 20e minuut eindigde weliswaar in het doel maar bleek helaas buitenspel.

Een zwak schot van Miedema kwam in handen van de keepster. Niet veel later volgde een vrije trap voor Nederland na hands van O’Sullivan. Helaas kon Mandy van den Berg deze kans verder niet benutten.

Er volgde nog een paar kansen op doel voor Nederland, maar pas in de 32e minuut wist Van de Donk de 2-0 op het scorebord te zetten na een assist van Van de Sanden. Zowel Nederland als Wales wisten in het resterend deel van de eerste helft niet meer te scoren waardoor de Leeuwinnen met een 2-0 voorsprong de rust ingingen.

Ook in de 2e helft waren er weer volop kansen voor Nederland, maar werd even zo vaak niet gescoord. In de 58e minuut wisten ze toch het net te vinden. Na een prachtige voorzet van Van de Sanden, schoot Miedema haar ploeg naar een mooie 3-0.

De 2e helft stond vooral in het teken van wissels. Zo probeerde bondscoach Jane Ludlow met het wisselen van Chloe Chivers voor Ffion Morgan, Nadia Lawrence voor Brownen Thomas en Loren Dykes voor Hanna Miles tevergeefs het tij voor Wales nog wat te keren.

Sarina Wiegman reageerde in de 74e minuut met een wissel van Martens voor Renate Jansen. Vanaf de 16 scoorde Miedema vervolgens in de 77e minuut de 4-0. Even later volgde een één-tweetje met Renate Jansen, dat helaas niet tot een treffer leidde. Het was tevens de laatste actie van Miedema deze wedstrijd. In de 79e minuut werd de topscoorster van Oranje gewisseld voor Vanity Lewerissa. Niet veel later volgde de 4e wissel van Wales en maakte Melissa Fletcher plaast voor Georgia Evans, gevolgd door de 5e wissel Kayleigh Green voor Peyton Vincze.

Al deze wissels ten spijt lukte het Wales niet om Nederland te counteren. Vlak voor het eind kreeg Van den Berg zelfs nog een vrije trap die het Oranjefeeestje compleet maakte. En daarmee eindigde de door Nederland gedomineerde wedstrijd met een verdiende 5-0.

Fotograaf: Nienke van der Tak

Het bericht Oranje domineert tijdens uitzwaaiwedstrijd tegen Wales verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *