Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oranje naar het brons op het EK Beach Soccer

Grytsje van den Berg heeft Oranje persoonlijk naar het brons geschoten tijdens het EK Beach Soccer in Nazare Portugal. Nederland moest het opnemen tegen Tsjechiƫ die in hun poule ook 2e werd achter Zwitserland. Nederland werd tweede in hun poule en Engeland eerste. Zwitserland en Engeland stonden hierdoor in de finale. Engeland won deze wedstrijd met 4-3 en is Europees Kampioen geworden.

Nederland scoorde in de 23e minuut tijdens de 2e periode. Na een vrije trap van Grytsje was de Tsjechische Keepster kansloos. De bal verdween in de kruising de touwen in. Het werd nog even spannend in de 3e periode toen de bal door een intrap van Tsjechiƫ in het doel terecht kwam van Oranje. Maar doordat de bal de doellijn passeerde en door niemand werd aangeraakt, werd na enig overleg tussen de scheidsrechters het doelpunt afgekeurd.

Topscoorster Grytsje van den Berg met 3 goals en aanvoerder Joelle de Bondt met 2 goals waren duidelijk de beste speelster van het Nederlands Beach Soccer Team. Toch blijft er een nare bijsmaak hangen, omdat er toch meer in zat tijdens dit EK. Zaterdag werd er nipt verloren van Engeland, mede door een paar blunders van de scheidsrechters. Nederland verspeelde mede hierdoor een 3-0 voorsprong en verloor met 3-4 en hierdoor de finale.

Toch is het natuurlijk een prachtige prestatie van Oranje. GBS De Rank in Roden en voetbal vereniging Nieuw Roden kunnen trots zijn op Grytsje die een hele grote bijdrage had met de 3e plek op het EK.

De selectie bestond uit Annelies Martijn (KP), Stef Saaltink, Aafke de Hoek, Joelle de Bondt, Grytsje van den Berg, Marianne ten Brinke, Aaike Verschoor, Anoek Blankespoor, Virginia Speek en Jessica Overtoom (KP).

Fotografie: FB Nederlands Vrouwenteam Beachsoccer
Tekst: DitisRoden.nl

Het bericht Oranje naar het brons op het EK Beach Soccer verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *