Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

“Allemaal om Rotterdam op te warmen voor het EK.’’

Nog maar een paar dagen en het EK voetbal voor vrouwen gaat van start. Rotterdam is een van de zeven speelsteden voor het toernooi, in wat een van de snelst groeiende sporten van Nederland is.

Zo strijken onder meer de vrouwenploegen van Italië, Schotland en IJsland neer in de Maasstad, waar het stadion van Sparta de speelplek is voor vier poulewedstrijden en een kwartfinale.

Voetbal kijken is aardig, maar zelf doen is natuurlijk veel leuker. Dus werd vandaag in de hal van het Rotterdam Centraal Station een heuse EK-stand ingericht, waar mannen en vrouwen zelf een balletje hoog konden houden. Hoezeer een Engelse vrouw, jonge mannetjes of stoere binken hun best deden, het record van 263 keer in negentig seconden tijd werd niet gehaald.

,,Binnen twee minuten tijd stond er al weer iemand voor kaarten bij ons’’, zegt Edwin de Koning van de gemeente Rotterdam, die samen met Dimitri Metgod de komende dagen met een bakfiets, doel en andere attributen door de stad trekt. ,,We hebben ook tafeltennis waar je alleen mag koppen, latje trap en hooghouden. Allemaal om Rotterdam op te warmen voor het EK.’’

Het toernooi begint zondag, die middag gaat ook de fanzone op het Kruisplein open. Vandaar vertrekt bij de wedstrijd Nederland-Denemarken op donderdag 20 juli een Oranje-mars, met pakweg 1500 supporters, op weg in optocht naar het Kasteel. Net als bij de Oranje-mannen. Voor Nederland-Denemarken is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Bron: Ad.nl

Het bericht “Allemaal om Rotterdam op te warmen voor het EK.’’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *