Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Steeds meer voetballende meiden

Zo ook bij v.v. Papendrecht, vertelt Lonneke Michielse van de jeugdcommissie. “Wij hebben binnen voetbalvereniging Papendrecht drie meisjesteams, MO19, MO17, MO15 jaar en één vrouwenteam. Ik ben zelf al 36 jaar lid en altijd wel actief geweest, zelf 13 jaar in het eerste gespeeld en dit op 1 na hoogste klasse van Nederland, dit was toen eerste klasse.

Na het beëindigen van mijn actieve periode als voetbalster ben ik altijd trainster geweest van de meisjesafdeling. Tien jaar geleden is meisjesvoetbal enorm gaan groeien in Nederland, het zijn tegenwoordig ook allemaal meisjes met lange staarten. Vier jaar geleden heeft Nederlandse vrouwenelftal enorm gepresteerd en daardoor heeft dat toch de aandacht gekregen waardoor er meer meisjes/dames zijn gaan voetballen. Met de meisjesafdeling spelen we ook op een hoog niveau en het verdient zeker de aandacht. We hopen uiteraard binnen de club dat ze uiteindelijk doorstromen naar de damesafdeling van VV Papendrecht. Het is belangrijk dat ze zich goed ontwikkelen bij de meisjesafdeling en vooral belangrijk is dat ze met de leeftijdsgenoten spelen en zich dan verder door ontwikkelen.”

Bij v.v. Papendrecht is Pieter Bernaards hoofdcoach vrouwen 1. “Ongeveer in 1994 ben ik overgestapt van jongens(selectie) teams , naar het meisjesvoetbal. In die periode zag je net de opkomst komen van het meisjesvoetbal , waarbij de voornaamste reden was het aanbod in meisjes die wilde voetballen. De laatste jaren is er een zeer sterke ommekeer gekomen in het meisjes- en vrouwen voetbal , dit heeft ook te maken met het beter organiseren van meisjes en vrouwen voetbal, het Nederlands vrouwenteam begon beter te presteren het invoeren van vrouwen eredivisie.

En niet te vergeten het wordt nu ook veel meer als normaal gezien dat je als meisjes ook gewoon kan voetballen. Op dit moment is er één vrouwen team, dat bestaat uit vrouwen variërend van de leeftijd 19 jaar tot 40 jaar. Dit team speelt in de zaterdag competities 4e klasse. Vrouwenvoetbal is nog steeds in opkomst, hetgeen we regelmatig merken wanneer vrouwen van ook op leeftijden van 20 jaar en ouder toch de stap maken om te starten met deze sport.”

Ook voetbalvereniging Drechtstreek merkt aandacht voor vrouwenvoetbal. Er is weliswaar geen meidenteam, maar wel een damesteam. De meisjes doen het hoe dan ook goed, volgens Jacco Veenman. “Er is binnen VV Drechtstreek één damesvoetbalelftal VR1 actief. Dit is een brede selectie van speelsters welke alleen niet voldoende is voor een tweede team. In de jeugd zijn er verder geen specifieke meisjesteams. Echter zijn er zeker wel meisjes actief in de jeugd. Dit is in de groep van spelers onder de 9 jaar tot en met spelers onder 17 jaar. Deze meisjes spelen mee in de jongensteams en doen dit met veel plezier en ook zeer verdienstelijk.

Zo zijn er alleen afgelopen seizoen al twee meisjes uit de lijn Onder 11 jaar gescout door de KNVB en zijn er twee meisjes uit de lijnen Onder 13 en Onder 15 jaar vertrokken naar Betaald Voetbalorganisaties (BVO’s). Aankomend seizoen zal Jill Duijzer (14 jaar) gaan keepen voor Feyenoord en zal Lizzy Kemp (15 jaar) gaan voetballen voor Excelsior. Beide meiden zijn bij vv Drechtstreek begonnen en hebben tot nu in de selectieteams (in de D-1 samen) in de hoofdklasse gevoetbald samen met de jongens. Ook lopen ze al geruime tijd mee bij de KNVB selecties. Er is binnen VV Drechtstreek dus een podium om als meisje uiteraard voor je plezier te komen voetballen maar ook zeker om je als meisje te ontwikkelen in het voetbal.”

Veenman merkt zeker een toenemende animo voor vrouwenvoetbal. “Ik kan op amateurniveau alleen voor VV Drechtstreek spreken maar er is een constante aanwas van voetballende meisjes op onze voetbalschool. Van deze kleine groep nieuwe speelsters blijft wel een groot deel hangen en deze meisjes ontwikkelen zich steeds beter en sneller door. De prestaties van het Nederlands Dameselftal gaan tot de verbeelding spreken en daarnaast mag Nederland dit jaar het EK organiseren. Die prestaties van het Nederlands elftal zijn zeker ook belangrijk voor het doorzetten van de populariteit van het damesvoetbal. Dit zijn allemaal processen die tijd nodig hebben, maar het zou zo maar kunnen zijn dat wij binnen afzienbare tijd ons eerste meisjesteam kunnen presenteren.”

Bron: Papendrechtsnieuwsblad.nl

Het bericht Steeds meer voetballende meiden verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *