Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

‘Dit kan weleens het jaar van de definitieve doorbraak worden’

In zijn voorwoord gaat VI-hoofdredacteur Christiaan Ruesink dieper in op de beslissing om voor het eerst in de geschiedenis voetbalsters op de cover te laten sieren. “Dit kan weleens het jaar van de definitieve doorbraak worden,” aldus Reusink.

De cover van de nieuwe editie van Voetbal International heeft nogal wat tongen losgemaakt. Zo merkte ook de hoofdredacteur van het voetbalblad. “Het is niet eens bedoeld als statement, maar een cover van VI waar vier voetbalsters op staan, schijnt best bijzonder te zijn. Er waren al eens eerder vrouwen te zien op de voorpagina, maar die waren meestal schaars gekleed of getrouwd met David Beckham. Jill Roord, Jackie Groenen, Shanice van de Sanden en Vivianne Miedema schrijven in die zin geschiedenis. Hopelijk doen ze dat de komende drie weken ook tijdens het EK in eigen land.”

Reusink: “In 2009, toen Oranje zo goed presteerde tijdens het EK in Finland, leerde Nederland de voetbalsters voor het eerst kennen. Inmiddels staat er een nieuw team met speelsters die over heel Europa actief zijn. Maar bekende namen zijn het voor de meeste voetballiefhebbers nog niet. Hooguit doet spits Vivianne Miedema, die overstapt van Bayern München naar Arsenal, een belletje rinkelen.”

“Maar zelfs dan kan niemand om de opmars van de sport heen. Meer meisjes dan ooit voetballen,” schrijft Reusink, die eindigt met een allesomvattende conclusie: “En tot de mannen die zich nog nooit hebben verdiept in het vrouwenvoetbal zou ik willen zeggen: doe het eens. Maar dan echt, hè. Maak niet de vergelijking met mannenvoetbal, dat zou u bij de handbalsters ook nooit doen. Laat u verrassen door het snelle spel, de mooie acties en doelpunten. En met de vrouwen van Oranje wil ik afspreken: laat dit niet de laatste VI-cover zijn.”

Bron: VI.nl
Fotograaf: Jonas Bloemen

Het bericht ‘Dit kan weleens het jaar van de definitieve doorbraak worden’ verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *