Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Dit moet je weten over de impact van het EK Vrouwen

Het EK Vrouwenvoetbal start zondag in Utrecht met de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen. Stadion Galgenwaard is al weken uitverkocht. Gaat Utrecht wat merken van al dat vrouwenvoetbal?

Wat merkt Utrecht van het EK?

Op de Neude zal een heuse fanzone worden ingericht voor iedereen die niets wil missen van het vrouwenvoetbal. Deze fanzone gaat vanaf zondag 16 juli open. Iedere wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen wordt live uitgezonden op een groot scherm, maar er is ook ruimte om zelf je voetbalkwaliteiten te tonen. Denk bijvoorbeeld aan een penaltytoernooi, een competitie balletje hooghouden en een ouderwets potje flessenvoetbal. Ook is er een live-muziek en draait een dj fijne plaatjes.

Bovendien gaat er zondag 16 juli iets unieks gebeuren. Al tientallen jaren lopen fans van het Nederlands elftal tijdens een eindtoernooi vanaf het fanplein een mars naar het stadion. Beelden van deze indrukwekkende oranje massa’s gingen de hele wereld over. Maar nog nooit liepen fans in een parade naar een vrouwenwedstrijd. Daar gaat zondag verandering in komen. Alle Oranjefans worden verwacht op de Neude, om daar na een optreden van Wolter Kroes richting stadion Galgenwaard te lopen. Om 15.00 uur vertrekt de Oranjebus met de fans naar het stadion. Na een kleine wandeling van 3 kilometer kleurt vervolgens het uitverkochte stadion Galgenwaard oranje.

Welke wedstrijden zijn er nog meer in Utrecht te zien?

Naast de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen worden er nog drie andere wedstrijden gespeeld in stadion Galgenwaard. Het gaat om de ‘kraker’ van het Britse eiland die op woensdag 19 juli wordt gespeeld: Engeland – Schotland, een op voorhand beladen wedstrijd. Op zaterdag 22 juli is het vervolgens Frankrijk – Oostenrijk. Op voorhand een interessante wedstrijd, omdat Frankrijk wordt gerekend tot een van de kanshebbers op de titel. Dinsdag 25 juli neemt Utrecht afscheid van WEURO 2017 met de wedstrijd Rusland – Duitsland. Onze oosterburen worden ook gerekend tot een van de favorieten.

Loopt het een beetje storm met de kaartverkoop?

De openingswedstrijd van Oranje is al weken uitverkocht en met ruim 23.000 bezoekers wordt het sowieso een feest in Galgenwaard. Voor de andere wedstrijden zijn er nog voldoende kaarten beschikbaar. Kaarten hiervoor zijn te koop bij een tickethok dat op de Neude zal worden geplaatst. Ook via weuro2017.nl zijn kaarten te koop.

Kunnen we de spelers ook nog op andere plekken zien?

Jazeker! Drie ploegen strijken neer in de Utrechtse regio. De Utrechtse club Sporting ’70 heeft de eer de Engelse ploeg te mogen ontvangen. ,,Het enthousiasme hier is erg groot,” zegt Sporting-voorzitter Bart van Steen. ,,De afgelopen weken hebben we veel activiteiten georganiseerd en komende zaterdag is de eerste open training. Het belooft erg druk te worden.”

De Engelsen komen vrijdag aan in Utrecht en verblijven in hotel Mitland, dat wel ervaring heeft met grote sterren. Het hotel bij de Berekuil mocht in 2005 Lionel Messi ontvangen, toen de Argentijnse voetbalploeg daar logeerde voor het jeugd WK Voetbal. Tijdens de Tourstart in 2015 logeerden de ploegen van Quick Step, IAM Cycling en Team Europcar in Hotel Mitland.

Wie zijn die andere twee ploegen dan?

De Russische en Schotse dames. De Schotten overnachten in Kasteel Kerckebosch in Zeist en trainen op sportpark De Grift bij vv Woudenberg. Zondagochtend 16 juli is er een openbare training, net zoals maandag. Dinsdag, een dag voor de wedstrijd tegen de Engelse dames, trainen de Schotten besloten en is het publiek niet welkom. De Russische ploeg en staf slapen tijdens het toernooi in het Van der Valk Hotel De Bilt (Biltsche Hoek) en trainen bij DESTO op Sportpark De Vrijheit in Terwijde (Leidsche Rijn).

En de Nederlandse vrouwen dan?

De Hollandse leeuwinnen trainen en overnachten tijdens WEURO 2017 op het KNVB sportcentrum in Zeist. De trainingen zijn helaas besloten en dus niet toegankelijk voor de vele supporters.

Bron: Ad.nl

Het bericht Dit moet je weten over de impact van het EK Vrouwen verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *