Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Mary Kok: “Ik hoop Nederland tegen Duitsland”

Het EK voetbal voor vrouwen, dat komend weekeinde in ons land van start gaat, is slechts het begin van een topsportklimaat voor vrouwenvoetbal in Nederland. Dat hoopt de Enschedese voetbalanalist Mary Kok-Willemsen. Als oud-trainster van FC Twente Vrouwen en analist bij diverse sportprogramma’s kijkt Mary Kok-Willemsen uit naar het EK. Ze is ervan overtuigd dat het evenement zo’n boost aan het vrouwenvoetbal geeft dat ze het niet onmogelijk acht dat Nederland in de toekomst een wereldkampioenschap organiseert.

Terreurdreiging

De organisatie van het EK voetbal voor vrouwen werd deze week opgeschrikt door terreurdreiging. Het EK zal daardoor anders zijn dan gehoopt. “Dit is helaas de tijd waarin we leven, het enige wat je kan doen is je niet laten regeren door angst”, zegt Mary Kok-Willemsen.

Overijssel koploper vrouwenvoetbal

Met twee speelsteden, Enschede en Deventer, en een heuse Football Equals Academy in Enschede, speelt Overijssel een grote rol in het vrouwenvoetbal. Het is dan ook niet toevallig dat de finale in Enschede gespeeld wordt. “We hebben tien jaar geleden al een voortrekkersrol gespeeld met FC Twente Vrouwen en sponsoring. Enschede zou eerst niet eens speelstad zijn omdat het stadion te groot zou zijn. Maar als Duitsland tegen Nederland in de finale komt dan is zelfs het stadion van Enschede te klein”, zegt Mary Kok-Willemsen.

Ze hoopt dat de belangstelling voor vrouwenvoetbal door het EK flink toeneemt. “Het zou fantastisch zijn als er een echte professionele competitie uit voortvloeit”.

Kansen Nederland

De voetbalanalist twijfelt nog over de kansen van het Nederlands vrouwenelftal. “We hebben aantrekkelijke vleugelspelers, veel profs die in het buitenland spelen, maar als er druk op komt te staan ben ik benieuwd hoe ze presteren”, zegt Kok-Willemsen.
En de finale? Als het aan de voetbalanalist ligt: “Ik hoop Nederland-Duitsland”.

Bron: Rtvoost.nl

Het bericht Mary Kok: “Ik hoop Nederland tegen Duitsland” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *