Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

NCTV geeft positief signaal voor EK af

Sinds de berichtgeving rond het EK van gisteren staat de toernooiorganisatie in nauw contact met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Vanmiddag zijn wij geïnformeerd dat er geen redenen zijn om aan te nemen dat de veiligheidssituatie is veranderd. Uiteraard staat bij ons de veiligheid van onze bezoekers, deelnemers en alle betrokkenen voorop. In overleg met de NCTV en de speelsteden zijn er maatregelen getroffen rondom het gehele toernooi: zichtbare aanwezigheid politie en scherpe toegangscontroles rond de stadions; zoals altijd strikt en snel.

Hieronder het persbericht van de NCTV:

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) heeft geen aanwijzing gekregen dat er een aanslag zal worden gepleegd tijdens het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal.

Het bericht dat woensdag 12 juli jl. in de media verscheen, was een oproep tot een aanslag en geen aankondiging daartoe. Op dit moment heeft de NCTV geen signalen ontvangen dat er gehoor wordt gegeven aan die oproep. Als deze signalen wijzigen, dan zal daar uiteraard over worden gecommuniceerd, en zullen er andere maatregelen worden getroffen.

We kunnen echter niet zo maar voorbij gaan aan de oproep, want het kan ook anderen op ideeën brengen. Mensen moeten zich veilig kunnen voelen het toernooi te bezoeken. Daarom worden in overleg met de speelsteden en de KNVB maatregelen getroffen rondom het gehele toernooi: zichtbare aanwezigheid van politie en scherpe toegangscontroles rond de stadions; zoals altijd strikt en snel.
Hiermee is het voor iedereen veilig om het EK Vrouwenvoetbal te bezoeken.

Bron: Nctv.nl

Het bericht NCTV geeft positief signaal voor EK af verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *