Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

De top 5 van Danique Kerkdijk (Bristol City)

Dinsdag is de eerste van vier poulewedstrijden die in Deventer zullen worden gespeeld. Wij blikken met profvoetbalster Danique Kerkdijk uit Olst alvast vooruit. Kerkdijk maakte onlangs de overstap van FC Twente naar Bristol City, maar viel op het laatste moment af voor de EK-selectie van Oranje. De top-5 van Danique Kerkdijk:

Jennifer Hermoso (spits, Spanje)

,,In mijn ogen de beste die er in Deventer te zien zal zijn. Ze heeft alles wat een spits nodig heeft. Ze is technisch sterk en scoort veel en makkelijk. Zelfs als ze niet lekker in de wedstrijd zit; ze heeft aan een kans genoeg.’’

Ada Hegerberg (spits, Noordwegen)

,,Zij werd onlangs nog verkozen tot beste speelster van de wereld, dus ze is vergelijkbaar met Cristiano Ronaldo die een Gouden Bal wint. Ze is niet heel technisch maar staat altijd op de juiste plek. En haar schot is een wapen, zowel met links als rechts.’’

Lotta Schelin (spits, Zweden)

,, Een doelpuntenmachine. In haar tijd bij Lyon scoorde ze in 138 wedstrijden 148 doelpunten. Dat zegt eigenlijk alles over haar kwaliteiten. Ze behoort tot de top-3-speelsters die we zullen gaan zien, niet alleen in Deventer maar op het hele toernooi.”

Lisa Evans (middenvelder, Schotland)

,,In het Schotse elftal is zij de spelmaker, met haar creativiteit en natuurlijke leiderschap. Ze verdeelt het spel en draagt het team op het moment dat het even wat minder gaat. Ze gaat altijd voorop in de strijd, en blijft altijd werken.’’

Nilla Fischer (verdediger, Zweden)

,,Een bikkelharde verdediger, waar je niet zomaar langs komt. En als je er wel voorbij komt, dan lig je binnen de kortste keren op de grond. Bovendien is ze kopsterk, ze scoort zelfs regelmatig met het hoofd. Opbouwend is vooral haar crosspass goed.”

Tekst: Destentor.nl
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht De top 5 van Danique Kerkdijk (Bristol City) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *