Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Noors team verblijft in Apeldoorn bij WWNA

Terwijl Deventer zich als speelstad opmaakt voor het Europees Kampioenschap voetbal voor dames, pikt Apeldoorn ook een graantje mee. Voetbalclub WWNA (Wenum Wiesel) en Bilderberg Hotel De Keizerskroon zijn de thuishavens van het Noorse team, zondag de eerste tegenstander van de Oranje Leeuwinnen. ,,Everything here is perfect ,’’ zegt perschef Jan Ove Nystuen opgetogen.

Velkommen til det Norkse Kvinnelandslaget. Welkom aan het Noorse dames nationale team. Een groot doek met deze tekst prijkt op de buitenmuur van voetbalvereniging WWNA. Er is geen ontkomen aan: alles bij de in de rustige bosrijke omgeving gelegen club ademt momenteel Noors. Loop de kantine in en je oog valt meteen op de grote rode Noorse vlag, met een donkerblauw kruis met witte randen. Overal rode, blauwe en witte ballonnen, slingers. Op de tafels Noorse vlaggetjes op een soort van graskleedjes. ,,Absolutely perfect,’’ benadrukt Jan Ove Nystuen nog maar eens. Het voelt voor de Noren als een soort van thuiskomen.

Bestuurslid Marianne Alofs, verantwoordelijk voor communicatie en pr, wandelt over het complex. Ze wijst begeleiders van het Noorse team de weg. Ze kunnen alles aan haar vragen, Marianne regelt het. Wie je bij de club ook spreekt, iedereen geeft Marianne de credits. Ze beginnen allemaal over de tomeloze energie die ze als opperregelaar in de club steekt.

Fijne gasten

Dat WWNA het Noorse team faciliteert komt voort uit het contact met Bilderberg Hotel De Keizerskroon, dik twee kilometer verderop. De Noren hebben er dertig kamers afgehuurd. ,,Fijne gasten,’’ zegt Theo Huizinga van de Bilderberg Groep. ,,Weinig eisen. We hebben ze woensdagavond verwelkomd met een bitterbal voorzien van prikkertje met een Noors vlaggetje. Vonden ze mooi.’’

Donderdag had het team een persmoment in de tuinen van Paleis Het Loo. Sterspeelster Ada Hegerberg (22) kan niet wachten tot het fluitsignaal zondag klinkt, wanneer de Noren aantreden tegen de Oranje Leeuwinnen in stadion de Galgenwaard in Utrecht. Aan een voorspelling van de uitslag waagt ze zich niet. ,,Het wordt zwaar, we spelen tegen het thuisland, maar ik hoop natuurlijk dat we winnen.’’

Training

De eerste training op het veld van WWNA was vrijdagmorgen. Achter gesloten deuren. Het laatste kwartiertje mochten de verrichtingen gade geslagen worden door het publiek, onder wie veel pers uit Noorwegen en vrijwilligers van WWNA.

Tekst: Destentor.nl

Het bericht Noors team verblijft in Apeldoorn bij WWNA verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *