Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederland pakt de punten in zinderende openingswedstrijd

Vandaag, 16 juli 2017, werd geschiedenis geschreven. Een oranjemars bestaanden uit duizenden mensen, een hele horde oranjefans bij de ingang van De Galgenwaard, een uitverkocht stadion, een spetterende openingsshow en last but not least Koninklijk bezoek. Het EK kon niet beter beginnen. Een fantastische openingswedstrijd met veel spannende momenten over en weer maakt het feest compleet. Uiteindelijk ging Nederland er dankzij een doelpunt van Shanice van de Sanden verdiend met de winst van door.

De wedstrijd – die live wed uitgezonden bij de NOS – was niet alleen op papier spannend. In de eerste minuut kwam er al een prachtkans voor Lieke Martens die vandaag haar 75e interland speelde en deze week bij FC Barcelona tekende. De kans van Martens werd echter vrij snel gevolgd door een schot op doel door Noorwegen. De toon was gezet.

Beide ploegen bleven elkaar dan ook onder druk zetten, maar zowel Ingrid Hjemseth als Sari van Veenendaal waren niet van plan een doelpunt weg te geven.

Het publiek stond echter vierkant achter de Leeuwinnen. En in de 32e minuut klonk een indrukwekkende staande ovatie waaraan ook Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima meededen. Een prachtig eerbetoon aan de veel te jong overleden oud-international Sylvia Nooij.

Ondanks het fantastische oranjepubliek en de mooie kansen over en weer wisten beiden partijen uiteindelijk in de eerste helft niet te scoren. Het bleef 0-0.

Ook de tweede helft ging gelijk goed van start. Nederland voerde de druk verder op. Met in de eerste tien minuten alweer een paar mooie kansen. Maar de bal wilde er maar niet in. Tot Shanice van de Sanden in de 66e minuut de bal met haar hoofd het net in kopte. Het publiek explodeerde. 1-0.

En dat was gelijk de eindstand van deze geweldige openingswedstrijd. We kijken nu al uit naar het vervolg.

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Nederland pakt de punten in zinderende openingswedstrijd verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nederland pakt de punten in zinderende openingswedstrijd

Vandaag, 16 juli 2017, werd geschiedenis geschreven. Een oranjemars bestaanden uit duizenden mensen, een hele horde oranjefans bij de ingang van De Galgenwaard, een uitverkocht stadion, een spetterende openingsshow en last but not least Koninklijk bezoek. Het EK kon niet beter beginnen. Een fantastische openingswedstrijd met veel spannende momenten over en weer maakt het feest compleet. Uiteindelijk ging Nederland er dankzij een doelpunt van Shanice van de Sanden verdiend met de winst van door.

De wedstrijd – die live wed uitgezonden bij de NOS – was niet alleen op papier spannend. In de eerste minuut kwam er al een prachtkans voor Lieke Martens die vandaag haar 75e interland speelde en deze week bij FC Barcelona tekende. De kans van Martens werd echter vrij snel gevolgd door een schot op doel door Noorwegen. De toon was gezet.

Beide ploegen bleven elkaar dan ook onder druk zetten, maar zowel Ingrid Hjemseth als Sari van Veenendaal waren niet van plan een doelpunt weg te geven.

Het publiek stond echter vierkant achter de Leeuwinnen. En in de 32e minuut klonk een indrukwekkende staande ovatie waaraan ook Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima meededen. Een prachtig eerbetoon aan de veel te jong overleden oud-international Sylvia Nooij.

Ondanks het fantastische oranjepubliek en de mooie kansen over en weer wisten beiden partijen uiteindelijk in de eerste helft niet te scoren. Het bleef 0-0.

Ook de tweede helft ging gelijk goed van start. Nederland voerde de druk verder op. Met in de eerste tien minuten alweer een paar mooie kansen. Maar de bal wilde er maar niet in. Tot Shanice van de Sanden in de 66e minuut de bal met haar hoofd het net in kopte. Het publiek explodeerde. 1-0.

En dat was gelijk de eindstand van deze geweldige openingswedstrijd. We kijken nu al uit naar het vervolg.

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Nederland pakt de punten in zinderende openingswedstrijd verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *