Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Duitsland en Zweden weten niet te scoren in Breda

Vandaag speelde topfavoriet Duitsland in het Rat Verlegh Stadion in Breda een matige wedstrijd tegen Zweden. De jonge Duitse ploeg kon de torenhoge verwachtingen niet waarmaken. De wedstrijd eindigt in 0-0.

De opening is gelijk al voor Zweden. Met aanvallend spel domineert het Scandinavische team de eerste tien minuten. Duitsland pakt daarna de grip iets terug maar is te onzorgvuldig met de bal om daarvan te kunnen profiteren. Niet veel later komt Duitland dan ook weer in de problemen. Zweden blijft voor rust de meer aanvallende partij en het lukt onze oosterburen niet om het spel te keren. De eerst helft eindigt dan ook in 0-0.

Na de rust gaat Duitsland gelijk in de aanval, waarbij een mooie rol is weggelegd voor de 24-jarige Duitse aanvoerster Dzenifer Marozsan. Het levert echter nog steeds geen doelpunten op. Een mooie kans in de 65e minuut van Carolin Simon mist het doel rakelings. In de 71e minuut een schot op doel van Stina Blackstenius maar ook hier weet de Duitse keepster Almuth Schult wel raad mee. De Zweedse aanval wordt gelijk gecounterd door een aanval van Marozsan. Ook het schot op doel van de Duitse Sara Däbritz gaat via de lat net over. En zo komt er in de tweede helft wat meer pit in de wedstrijd en krijgt het publiek een paar spannenden momenten voorgeschoteld.

Maar verder dan dit komt het helaas niet. Het affice dat vorig jaar nog goed was voor de Olympische finale, stelde vandaag enigszins teleur en liet met name in de eerste helft minder vuurwerk zien dan vooraf verwacht. Zeker in de tweede helft was een doelpunt verdiend geweest, maar het mocht niet zo zijn. Met een eindstand van 0-0 moeten beide ploegen zich gaan opmaken op de volgende wedstrijd.

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Duitsland en Zweden weten niet te scoren in Breda verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Duitsland en Zweden weten niet te scoren in Breda

Vandaag speelde topfavoriet Duitsland in het Rat Verlegh Stadion in Breda een matige wedstrijd tegen Zweden. De jonge Duitse ploeg kon de torenhoge verwachtingen niet waarmaken. De wedstrijd eindigt in 0-0.

De opening is gelijk al voor Zweden. Met aanvallend spel domineert het Scandinavische team de eerste tien minuten. Duitsland pakt daarna de grip iets terug maar is te onzorgvuldig met de bal om daarvan te kunnen profiteren. Niet veel later komt Duitland dan ook weer in de problemen. Zweden blijft voor rust de meer aanvallende partij en het lukt onze oosterburen niet om het spel te keren. De eerst helft eindigt dan ook in 0-0.

Na de rust gaat Duitsland gelijk in de aanval, waarbij een mooie rol is weggelegd voor de 24-jarige Duitse aanvoerster Dzenifer Marozsan. Het levert echter nog steeds geen doelpunten op. Een mooie kans in de 65e minuut van Carolin Simon mist het doel rakelings. In de 71e minuut een schot op doel van Stina Blackstenius maar ook hier weet de Duitse keepster Almuth Schult wel raad mee. De Zweedse aanval wordt gelijk gecounterd door een aanval van Marozsan. Ook het schot op doel van de Duitse Sara Däbritz gaat via de lat net over. En zo komt er in de tweede helft wat meer pit in de wedstrijd en krijgt het publiek een paar spannenden momenten voorgeschoteld.

Maar verder dan dit komt het helaas niet. Het affice dat vorig jaar nog goed was voor de Olympische finale, stelde vandaag enigszins teleur en liet met name in de eerste helft minder vuurwerk zien dan vooraf verwacht. Zeker in de tweede helft was een doelpunt verdiend geweest, maar het mocht niet zo zijn. Met een eindstand van 0-0 moeten beide ploegen zich gaan opmaken op de volgende wedstrijd.

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Duitsland en Zweden weten niet te scoren in Breda verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *