Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Een mooi record voor het vrouwenvoetbal

Meer dan 2 miljoen Nederlanders hebben gekeken naar de openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal, tussen Nederland en Noorwegen. De Oranjevrouwen wonnen dat duel gisteravond in Utrecht met 1-0 door een doelpunt van Shanice van de Sanden.

Gemiddeld keken 2,1 miljoen mensen naar de wedstrijd op NPO 1. Dat is een record voor het vrouwenvoetbal. Tot gisteren was de best bekeken wedstrijd de halve finale van het EK in 2009. Toen keken anderhalf miljoen mensen naar het duel Engeland-Nederland.

Het piekmoment was gisteren bij het laatste fluitsignaal, met bijna 2,8 miljoen kijkers. Ter vergelijking: bij het laatste EK, in 2013, keken ‘slechts’ 770.000 mensen naar de eerste wedstrijd van Oranje. Die was toen tegen Duitsland (0-0).

Tekst: Nos.nl

Het bericht Een mooi record voor het vrouwenvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *