Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Groenen: “We hebben ondanks heftige week goed gepresteerd”

In een uitverkocht Galgenwaard in Utrecht was Nederland tijdens de openingswedstrijd heer en meester tegen het fysiek sterke en lastige Noorwegen. Na afloop van de wedstrijd sprak vrouwenvoetbalnieuws.nl met één van de uitblinkers aan de kant van Oranje, Jackie Groenen.

Ook Groenen benadrukt dat het een lastige wedstrijd was. “Noorwegen is een goede ploeg, maar we hebben ons eigen spel gespeeld en dat is ook wat we wilden. We hebben onze kwaliteiten laten zien en onze sterkten benut. We hebben gedaan wat we moesten doen.” Het feit dat Oranje vanaf de eerste seconde hoog druk zette heeft een belangrijke bijdrage aan deze overwinning geleverd. “Het was de eerste wedstrijd in een uitverkocht stadion. Enerzijds wil je genieten, maar je wilt de supporters ook niet teleurstellen. Ik denk dat we het als team geweldig hebben gedaan,”

Groenen, die op Twitter tot Woman of the Match werd uitgeroepen, speelde een ijzersterke wedstrijd. “Ik was veel aan de bal en heb goed gedaan wat ik moest doen met weinig balverlies.” De middenveldster bleef ondanks de fysieke kracht van Noorwegen goed op de been, een overblijfsel uit haar judoverleden. “Voetbal was altijd mijn nummer één sport en judo meer een uit de hand gelopen hobby. De combinatie is denk ik goed geweest. Want ondanks dat ik niet de grootste ben, sta ik stabiel op mijn voeten en word ik niet zomaar opzij gezet.”

Naast de overweldigende support van alle Oranje supporters was het stadion op twee momenten het toneel van respect en saamhorigheid. In de 32e minuut klonk namelijk applaus voor de overleden oud-international Sylvia Nooij en ook de ovatie in de 34e minuut als steunbetuiging voor Abdelhak Nouri ging aan Groenen niet voorbij. “Het was een moeilijke week. Je probeert je er lichtelijk voor af te sluiten, maar krijgt het natuurlijk toch mee. Ik hoorde het geklap en moest ook even aan hen denken. Ik ben trots dat we ondanks deze heftige week zo hebben gepresteerd.”

De overwinning werd vervolgens in de kleedkamer nog eens extra gevierd toen ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima mochten meedelen in de vreugde. “Het was zo bijzonder, ik had ze ook nog nooit gezien. Ze zeiden dat we hard hadden gewerkt en trots op ons waren.”

Nederland werkt de komende dagen toe naar het duel tegen Denemarken. De wedstrijd wordt gespeeld op Het Kasteel in Rotterdam en is volledig uitverkocht.

Interview: Judith Williams
Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Groenen: “We hebben ondanks heftige week goed gepresteerd” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *