Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Onderzoek zoek naar de opmars van het vrouwenvoetbal

Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport ter wereld. In Nederland is het inmiddels, na hockey, de grootste teamsport voor meiden en vrouwen. Voetbal mag dan nog vaak als een mannensport worden gezien, het trekt steeds meer vrouwen, die er ook nog eens in uitblinken.

Vrouwenvoetbal in Nederland

Wat betekent de groei van meiden- en vrouwenvoetbal maatschappelijk gezien? Hoe draagt voetbal bij aan gelijke kansen voor mannen en vrouwen, jongens en meisjes, en aan de empowerment van meisjes met een biculturele achtergrond? Welke rol spelen de media in de veranderende beeldvorming over vrouwenvoetbal? Vrouwenvoetbal in Nederland belicht vanuit verschillende disciplines de maatschappelijke impact van vrouwenvoetbal in Nederland en onderzoekt wat de opmars van het vrouwenvoetbal zegt over de staat van de emancipatie in Nederland.

Verkrijgbaar in de boekhandel en bij Atria

Het boek is samengesteld door redacteuren Martine Prange en Martijn Oosterbaan en uitgegeven door Klement en Atria. Auteurs die hebben meegeschreven aan het boek zijn: Kathrine van den Bogert, Astrid Cevaal, Inge Claringbould, Marjet Derks, Hassnah Z.S. Elhage, Agnes Elling, Nathanja van den Heuvel, Annelies Knoppers, Tessel Middag, Rens Peeters, Leonne Stentler, Jacco van Sterkenburg, Rosa Tilman en Maxime Welten. Atria directeur Renée Römkens schreef het voorwoord. Het boek kost EUR 24,99 en is verkrijgbaar in de boekhandel en in de bibliotheek van Atria.

Vrouwenvoetbal in Nederland is onderdeel van het door de NWO gefinancierde interdisciplinaire onderzoek Van Voetbalvrouwen naar Vrouwenvoetbal. Ook Atria is partner in dit project.

Tekst en foto: Atria.nl

Het bericht Onderzoek zoek naar de opmars van het vrouwenvoetbal verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *