Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Oostenrijk wint Alpenderby van Zwitserland

Vandaag streden in De Adelaarshorst in Deventer de twee debutanten Oostenrijk en Zwitserland om de winst. De Alpenderby werd onder het toeziend oog van 4.781 toeschouwers gewonnen door Oostenrijk door een doelpunt van Nina Burger.

In een zonovergeten Deventer gaat het er op het veld ook verhit aan toe. Oostenrijk zet gelijk flink de druk erop, gevolgd door kansen in de 4e en in de 7e minuut. Helaas werd deze laatste slecht uitgespeeld en daardoor niet goed benut. Daarna neemt Zwitserland even de leiding over maar kan het niet uitspelen.

Ondanks het feit dat Oostenrijk vanwege een geblesseerde Lisa Makas even met 10 man speelt, blijft de ploeg de druk erop houden. Dit leidt in de 15e minuut verdiend tot een doelpunt van de 29-jarige topscoorster Nina Burger. Ze scoort hiermee haar 33e goal en zet Oostenrijk aan kop met 1-0.

De resterende speeltijd in de eerste helft blijft de dreiging vanuit Oostenrijk komen. Ze weten dit echter niet te verzilveren met nog een doelpunt.

Ook in de tweede helft komt het gevaar vanuit Oostenrijk. In de 58e minuut krijgt Zwitserland na een overtreding  een vrije trap mee in gevaarlijk gebied, maar benut deze totaal niet.

Met nog zo’n half uur speeltijd te gaan, ziet Zwitserland zich vervolgens genoodzaakt een nieuwe aanval van Oostenrijk hardhandig te stoppen, met rood voor Rahel Kiwic als gevolg. Hoewel de eveneens toegekende vrije trap voor Oostenrijk niet in het net beland, moet Zwitserland verder met tien man. Het wordt dus nog lastig om de 1-0 achterstand weg te werken.

Na een tackle op de bal moet Sarah Zadrazil het veld af om behandeld te worden. Dominique Thalhammer is echter door al zijn wissels heen, waardoor beide ploegen even met tien man spelen. Zwitserland krijgt weer wat hoop. Deze is echter van korte duur als blijkt dat Zadrahill toch in staat is weer het veld in te komen. Oostenrijk weet via Burger nog een paar keer gevaarlijk te worden. Maar krijgt het doelsaldo niet meer omhoog.

De ploeg van Martina Voss-Tecklenbug geeft in de laatste minuten nog alles maar is niet meer in staat het tij te keren. Oostenrijk wint verdiend met 1-0 en gaat met drie punten de volgende wedstrijd in.

 

 

Opstelling
Oostenrijk: Manuela Zinsberger (k), Katharina Schiechtl, Carina Wenninger, Sarah Zadrazil, Nina Burger, Virginia Kirchberger, Nicola Billa, Sarah Puntigam, Laura Feiersinger, Verena Aschauer, Lisa Makas

Zwitserland: Gaëlle Thalmann (k), Noelle Maritz, Géraldine Reuteler, Martina Moser, Ana-Maria Crnogorčević, Ramona Bachmann, Lara Dickenmann, Lia Wälti, Rahel Kiwic, Caroline Abbé, Fabienne Humm

Tekst: Judith Williams
Foto: Twitter Women’s Football

 

Het bericht Oostenrijk wint Alpenderby van Zwitserland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *