Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

PRIMEUR: Jeugdteams spelen interland

Maar liefst vier wedstrijden staan op het programma voor talentvolle speelsters afkomstig uit de regio. Er zijn 4 teams gevormd met meiden afkomstig van maar liefst 18 verschillende verenigingen uit zowel Twente als net iets erbuiten. Aanleiding voor het samenbrengen van talentvolle meiden is een verzoek van IJsland. Met een delegatie meiden die opgeleid worden tot professionals zijn deze IJslandse meiden in Nederland. Hier zullen zij hun nationale ploeg gaan aanmoedigen en zelf ook wedstrijden gaan spelen. Aan FC Berghuizen uit Oldenzaal is gevraagd medewerking te verlenen om teams samen te stellen zodat zij op goed niveau wedstrijden kunnen spelen.

Op 19 juli zal om 18.30 uur het belofteteam O13/14 van FC Berghuizen aftrappen tegen de IJslanders. Dit team is een leeftijds-overschrijdend team van de club zelf . Het team is samengesteld om meiden een platform te bieden waarop zij zich met gelijken nog beter kunnen ontwikkelen. Deze meiden trainen in een aantal blokken per jaar en sluiten af met wedstrijden of een toernooi.

Op 19 juli om 19.45 uur zal het Twents regioteam O15 spelen tegen hun IJslandse leeftijdsgenoten. Dit team bestaat uit getalenteerde meiden van FC Berghuizen die samengevoegd zijn met meiden die normaal uitkomen in jongensteams in deze regio en tot de voormalige jeugdopleiding van FC Twente behoorden. Dit team heeft tijdens een toernooi erg hoge ogen gegooid ondanks de meiden nog nooit samen hadden gespeeld.

Op 25 juli om 18.30 uur zal het Twents regioteam onder 12 met getalenteerde speelsters uit de hele regio tegen het jongste team uit IJsland gaan spelen. Dit team bestaat voor de helft uit getalenteerde meiden van EMOS en FC Berghuizen (JO11-3M) die deel uitmaken van de Kopgroep Twente. Dit team speelt voor het eerst in deze samenstelling.

De laatste wedstrijd is ook op 25 juli, deze wordt gespeeld om 19.30 uur. Voor deze wedstrijd, ook tegen IJsland, zijn beloften van vier Twentse verengingen samengevoegd afkomstig uit de onderlinge beloften-competitie. DETO Twenterand- SV Excelsior’31- KVV Losser en FC Berghuizen. Ook deze meiden spelen voor het eerst samen.

De eerste 2 wedstrijden van 19 juli worden gespeeld bij zvv de Esch in Oldenzaal die hun sportpark openstelt omdat er bij FC Berghuizen hard gewerkt wordt aan het vervangen van het kunstgrasveld. Hiervoor natuurlijk hartelijk dank! De laatste twee wedstrijden zullen gespeeld worden op de nieuwe grasmat van FC Berghuizen.

Het bericht PRIMEUR: Jeugdteams spelen interland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *