Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Samenvatting: Italië – Rusland (1-2)

De Russische vrouwen hebben maandagavond historie geschreven in Rotterdam. In het Sparta Stadion won het team in groep B met 2-1 van Italië, de eerste overwinning ooit op een Europees eindtoernooi.

Elena Danilova bracht haar ploeg aan de leiding met een hard schot in de korte hoek, waarna Elena Morozova met een krachtige kopbal na 26 minuten de score verdubbelde. Iliana Mauro bracht de Italiaanse vrouwen – die de voorgaande drie duels wonnen van Rusland en altijd de achtste finale haalden op een EK – twee minuten voor tijd terug in de wedstrijd, maar dankzij de uitblinkende keepster Tatyana Shcherbak kwam die er niet.

Shcherbak verrichtte enkele fraaie reddingen. Haar save diep in blessuretijd, waarbij ze een bal van dichtbij via haar handen tegen de lat werkte, waarna deze voor de doellijn werd weggewerkt, was miraculeus.

Ook Bakker schrijft geschiedenis

Niet alleen de Russische vrouwen schreven geschiedenis, dat deed ook assistent-scheidsrechter Nicolet Bakker, die mede de leiding had over de topper in groep B tussen Duitsland en Zweden. Haar optreden was het eerste van een Nederlandse vrouw in het arbitraal team op een EK-eindronde.

Met haar Hongaarse collega’s Katalin Kulcsár (scheidsrechter) en Judit Kulcsár (andere assistent), en Finse vierde official Lina Lehtovaara bracht Bakker de beladen wedstrijd in het Rat Verlegh-stadion van Breda, die 0-0 bleef, tot een goed einde.

Voor de Zweedse vrouwen was het gelijkspel een opsteker, omdat de tegenstander – de Europees kampioen de laatste zes eindtoernooien – in de voorgaande zeven ontmoetingen steeds had gewonnen. Via Linda Sembrant en Stina Blackstenius waren de Scandinavische zelfs dichtbij de openingsgoal. Na rust kreeg ook de Duitse Mandy Islacker twee kansen, maar gescoord werd er niet. Bekijk hier de samenvatting.

Tekst: Knvb.nl

Het bericht Samenvatting: Italië – Rusland (1-2) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Samenvatting: Italië – Rusland (1-2)

De Russische vrouwen hebben maandagavond historie geschreven in Rotterdam. In het Sparta Stadion won het team in groep B met 2-1 van Italië, de eerste overwinning ooit op een Europees eindtoernooi.

Elena Danilova bracht haar ploeg aan de leiding met een hard schot in de korte hoek, waarna Elena Morozova met een krachtige kopbal na 26 minuten de score verdubbelde. Iliana Mauro bracht de Italiaanse vrouwen – die de voorgaande drie duels wonnen van Rusland en altijd de achtste finale haalden op een EK – twee minuten voor tijd terug in de wedstrijd, maar dankzij de uitblinkende keepster Tatyana Shcherbak kwam die er niet.

Shcherbak verrichtte enkele fraaie reddingen. Haar save diep in blessuretijd, waarbij ze een bal van dichtbij via haar handen tegen de lat werkte, waarna deze voor de doellijn werd weggewerkt, was miraculeus.

Ook Bakker schrijft geschiedenis

Niet alleen de Russische vrouwen schreven geschiedenis, dat deed ook assistent-scheidsrechter Nicolet Bakker, die mede de leiding had over de topper in groep B tussen Duitsland en Zweden. Haar optreden was het eerste van een Nederlandse vrouw in het arbitraal team op een EK-eindronde.

Met haar Hongaarse collega’s Katalin Kulcsár (scheidsrechter) en Judit Kulcsár (andere assistent), en Finse vierde official Lina Lehtovaara bracht Bakker de beladen wedstrijd in het Rat Verlegh-stadion van Breda, die 0-0 bleef, tot een goed einde.

Voor de Zweedse vrouwen was het gelijkspel een opsteker, omdat de tegenstander – de Europees kampioen de laatste zes eindtoernooien – in de voorgaande zeven ontmoetingen steeds had gewonnen. Via Linda Sembrant en Stina Blackstenius waren de Scandinavische zelfs dichtbij de openingsgoal. Na rust kreeg ook de Duitse Mandy Islacker twee kansen, maar gescoord werd er niet. Bekijk hier de samenvatting.

Tekst: Knvb.nl

Het bericht Samenvatting: Italië – Rusland (1-2) verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *