Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Engeland zorgt voor doelpuntenregen tegen Schotland

Routinier Engeland nam het vandaag in De Galgenwaard in Utrecht op tegen debutant Schotland. De burenclash leverde mooie voetbalmomenten op en eindigde uiteindelijk in 6-0 met doelpunten van Jodie Taylor (3), Ellen White, Jordan Nobbs en Toni Duggan.

De opening is gelijk trendzettend. Beide teams zijn niet van plan iets weg te geven en zitten er meteen bovenop. Maar Schotland kan het tempo van Engeland niet bijhouden. Na 10 minuten een fantastisch schot van de Engelse ‘Messi’ Jodie Taylor. Engeland leidt met 1-0.

In de 26e minuut krijgt Jill Scott een vrije trap. De bal belandt bij Lucia Bronze. Ze schiet, maar de Schotse Caroline Weir staat in de weg. Helaas voor Weir komt de bal hierdoor terecht bij Taylor. Zij bedenkt zich geen moment en scoort haar 2e doelpunt van de avond.

Niet veel later een kans voor Scott. Ze schiet op doel. De bal komt via de lat prachtig voor de voeten van Ellen White en ze scoort: 3-0.

In de tweede helft gaat Engeland door waarmee het de eerste helft is begonnen: scoren. Wederom een doelpunt van Taylor. Dit keer met een lobje na een voorzet van White. Dit wordt tevens haar laatste doelpunt van de avond. In de 58e minuut wordt ze gewisseld voor Toni Duggan.

In de 87e minuut schiet Karen Carney – die eerder het veld in kwam voor White – op doel. De bal wordt geblokt door Ifeoma Dieke waarna Jordan Nobbs ‘m keurig in het net schiet en Engeland op een zeer comfortable 5-0 zet.

En alsof dat nog niet genoeg was scoort Duggan in de 91e minuut ook nog doelpunt nummer 6.

De ruim 5500 toeschouwers kregen met deze doelpuntenregen dan ook waar voor hun geld. En Spanje zal zaterdag een harde dobber krijgen aan deze sterke en snelle Lionesses.

 

Opstelling:

Engeland: Karen Bardsley (k), Lucia Bronze, Demi Stokes, Jill Scott, Steph Houghton, Jordan Nobbs, Jodie Taylor, Jade Moore, Millie Bright, Ellen White, Francesca Kirby

Schotland: Gemma Fay (k), Vaila Barsley, Ifeoma Dieke, Caroline Weir, Leanne Crichton, Lisa Evans, Jane Ross, Rachel Corsie, Frankie Brown, Fiona Brown, Chloe Arthur

 

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Engeland zorgt voor doelpuntenregen tegen Schotland verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *