Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

IJslandse Atladóttir relativeert: “Dit is voetbal”

Na afloop van de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Frankrijk, nam de IJslandse Sif Atladóttir uitgebreid de tijd voor de aanwezige pers. Ondanks de grote domper, bleef de verdedigster positief.

Na een benutte penalty door Eugénie Le Sommer in de 86e minuut verloor IJsland het punt waar de ploeg van bondscoach Freyr Alexandersson gezien het spelbeeld recht op had. Altadóttir relativeerde de uitslag. “Ik denk dat we meer verdienden. We speelden een goede wedstrijd en onze verdediging was sterk en solide. Natuurlijk wilde ik meer, ik wilde drie punten, maar dit is voetbal. We zullen een uur teleurgesteld zijn, maar daarna pakken we de focus weer op.”

Tegen het grote Frankrijk verwachtte niemand op voorhand iets van het kleine IJsland. Logisch volgens de speelster. “We zijn een klein land, wie verwacht er ook maar iets van 350.000 mensen? We zijn altijd de underdog, in welke sport dan ook. Voor mijn gevoel spelen we al vanuit deze positie sinds IJsland is ontstaan, ” zegt ze lachend. “Nee serieus, we zijn het gewend om te vechten.”

Te ver vooruitkijken weigert ze te doen en een voorspelling over de kansen van IJsland blijft daarom uit. “Voor nu gaat de focus op Zwitserland. Het wordt een interessante wedstrijd tussen twee ploegen die beide móeten winnen om in de race te blijven voor de volgende ronde. We proberen straks onze energie terug te vinden zodat we morgen weer fris kunnen beginnen.”

Een groot voordeel aan IJslandse kant zijn uiteraard alle meegereisde supporters die de gehele wedstrijd sfeer bleven maken. “De steun die we van hen krijgen is ongelooflijk, ook al tijdens de kwalificatiereeks in aanloop naar dit Europees Kampioenschap. Zij zijn een belangrijke reden waarom wij goed presteren. Een golf van IJslandse Vikingen trekt nu door Nederland, dat maakt ons trots als team en mij trots op mijn land.”

Met haar verre inworpen is de speelster van het Zweedse Kristianstads DFF  zelf ook belangrijk voor de ploeg. Haar techniek vormt een extra wapen,  maar waar heeft ze deze specialiteit eigenlijk opgedaan? “Ik heb vroeger aan atletiek gedaan en had een ontzettend goede speerwerpcoach. Ik ben hem heel erg dankbaar voor wat hij me heeft geleerd.”

IJsland neemt het zaterdag om 18.00 uur op tegen Zwitserland in stadion De Vijverberg in Doetinchem. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze wedstrijd.

Tekst: Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht IJslandse Atladóttir relativeert: “Dit is voetbal” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *