Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Zinsberger trots op team: “We hebben hard gewerkt”

Hoe belangrijk het doelpunt van Nina Burger gisteren ook was voor Oostenrijk, minstens even belangrijk was de fantastische redding van de 21-jarige doelvrouw Manuela Zinsberger in de tweede helft.

Zelf doet ze daar nogal laconiek over: “Het team heeft hard gewerkt, dus ik wilde koste wat kost de drie punten meenemen. Dat verdienden ze gewoon. Dus als er dan een bal toch door de defensie heen komt, ben ik de laatste die deze kan stoppen. En dat heb ik gedaan.”

Uiteindelijk was het dus underdog Oostenrijk die met de winst het veld afstapte. “Dat is echt heel bijzonder. Ik ben ongelooflijk trots op het team dat we zo’n groot toernooi – waar we voor het eerst aan deelnemen – op deze manier konden starten. Al het harde werk dat we afgelopen jaar erin hebben gestopt heeft zich dubbel en dwars uitbetaald.”

Dat deze start mogelijk was, is mede te danken aan coach Dominik Thalhammer. “Voor het team is hij heel belangrijk. Niet alleen door wie hij is als mens, maar ook op sportief gebied. Hij is flexibel en blijft dingen uitproberen. Hij probeert altijd het allerbeste uit iedereen te halen. En hij is perfectionistisch. Probeert altijd net een stapje verder te gaan. Door zijn persoonlijkheid en gedrevenheid weet Dominik plezier en focus perfect te combineren.”

Wat zeker ook geholpen heeft is dat veel speelsters uit Oostenrijk in de Duitse competitie spelen. “Deze ervaring nemen we zeker mee”, aldus Zinsberger die zelf voor Bayern München uitkomt. “Duitsland kent één van de beste competities van Europa. Ze zijn sneller, tactischer en fysieker. Daar kunnen we ons optimaal ontwikkelen.”

De volgende keer dat we Zinsberger in actie kunnen zien is aanstaande zaterdag tegen Frankrijk. Zinsberger hoopt natuurlijk weer op een verrassing maar blijft realistisch. “Frankrijk is één van de favorieten en beschikt over veel topspeelsters. De ervaring van vandaag laten we indalen en nemen we mee naar zaterdag. Het zal moeilijk worden, maar we gaan ervoor.”

 

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Zinsberger trots op team: “We hebben hard gewerkt” verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *