Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Nederland wint in bloedstollend duel van Denemarken

Vandaag stond Nederland – Denemarken op het programma in Sparta Stadion Het Kasteel. Voor beide landen een belangrijke wedstrijd. De bloedstollende wedstrijd eindigde in 1-0 dankzij een benutte strafschop van Sherida Spitse.

Na de winst van België op Noorwegen eerder deze avond waren beide ploegen er op gebrand de punten mee naar huis te nemen. Nederland was echter de ploeg die gelijk druk zette wat resulteerde in een kans in de eerste minuut. Niet veel later volgde een vrij trap, maar deze ging er net niet in. Ook de daarop volgende hoekschop van Sherida Spitse belandde niet in het net. In de zesde minuut passte Lieke Martens via Shanice van de Sanden de bal naar Vivianne Miedema, maar zij kreeg de bal net niet goed voor de voeten. In de tiende minuut probeert dezelfde combinatie het nogmaals, maar wederom zonder succes.

In de negentiende minuut werd Van de Donk neergehaald met een penalty tot gevolg, welke door Spitse keurig werd ingeschoten: 1-0. De Denen opende gelijk de tegenaanval, maar Pernille Harder kreeg de bal niet voorbij Sari van Veendendaal. In het laatste deel van de eerste helft begon de ploeg van Sarina Wiegman wat slordiger te spelen, met meer balverlies tot gevolg. Vlak voor rust pakte Nederland de grip echter weer terug, maar wist ondanks een aantal mooie acties niet meer te scoren. De donkere wolken boven het stadion leken zich dus vooralsnog samen te pakken voor Denemarken.

In de tweede helft gaven de OranjeLeeuwinnen gelijk gas, maar ook de Denen gingen feller spelen. In de 49e minuut een harde tackle van Sanne Troelsgaard op Martens, met geel tot gevolg. Vlak daarna een mooie kans voor dezelfde Troelsgaard, maar haar schot miste doel. Wederom een overtreding op Martens. De daaruit volgende vrije trap ging er echter niet in. Daarna volgden enkele kansen voor de ploeg van Nils Nielsen. Hoewel Nederland steeds goed weg kwam, zorgde het wel voor aardig wat spannende momenten. Maar Van Veenendaal leek niet te passeren.

Desondanks moest Nederland op gaan passen. De Denen voerden de druk op. Even later volgde geel voor Maja Kildemoes en in de 81e minuut dezelfde kleur voor Simone Boye Sørensen. Spitse wist de vrije trap echter niet te verzilveren. In de 90e minuut volgde een vrije trap voor Harder. Maar weer was daar Van Veenendaal.

En zo is het Nederland die de drie zeer belangrijke punten meeneemt.

Opstelling:
Nederland: Sari van Veenendaal (k), Desiree van Lunteren, Mandy van den Berg (53′ Stephanie van de Gragt), Kika van Es, Anouk Dekker, Shanice van de Sanden (89′ Lineth Beerensteyn), Sherida Spitse, Vivianne Miedema, Danielle van de Donk, Lieke Martens (78′ Renate Jansen), Jackie Groenen

Denemarken: Stina Lykke Petersen (k), Simone Boye Sørensen, Nanna Christiansen (64′ Maja Kildemoes), Sanne Troelsgaard, Theresa Nielsen, Nadia Nadim, Pernille Harder, Katrine Veje (69′ Stine Larsen), Line Jensen, Mie Jans, Cecilie Sandvej

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Nederland wint in bloedstollend duel van Denemarken verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *