Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Schotland likt wonden en blikt vooruit

Schotland kreeg woensdagavond een fikse oorwassing van Engeland en zag haar kansen op kwalificatie voor de volgende ronde met zes tegendoelpunten behoorlijk slinken.

De jarige Erin Cuthbert had op voorhand iets anders voor deze dag in petto, maar is ondanks de nederlaag trots op het feit dat haar team tot het einde heeft gevochten. “Dat maakt me trots om Schots te zijn,” vertelt Cuthbert, die weigert bij de pakken neer te gaan zitten. “Het liefst zou ik morgen weer spelen. Leren van onze fouten, en gelijk terug in het zadel. Maar we moeten even een stapje terugnemen en weer opladen. Hopelijk kunnen we onze fans volgende keer iets geven om voor te juichen.”

Teamgenote Joanne Love beaamt dit. “We hadden misschien wat meer in onszelf moeten geloven, maar ik wil graag focussen op de positieve punten. We weten dat we niet de favoriet zijn voor dit toernooi, maar we blijven ervoor vechten. We moeten het per wedstrijd bekijken. Ik denk niet dat we nu een probleem met ons zelfvertrouwen hebben. De enige weg is omhoog. En dat gaan we doen.”

Tekst: Judith Williams
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Schotland likt wonden en blikt vooruit verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *