Damesvoetbal RSS

Dagelijks het laatste damesvoetbalnieuws voor jou verzameld!

Voorbeschouwing | Groep A: Nederland-Denemarken

De OranjeLeeuwinnen spelen hun tweede wedstrijd van dit Europees Kampioenschap op Het Kasteel in Rotterdam. Tegen Denemarken zal de volgende horde richting de kwartfinales worden genomen.

Denemarken kende in aanloop naar dit toernooi geen goede voorbereiding, de laatste twee oefenwedstrijden werden beide verloren. In de eerste wedstrijd van EK ging de ploeg er wel met de winst ervandoor, België werd met 1-0 verslagen. Ook Nederland kende een prima start door Noorwegen met dezelfde cijfers te verslaan. De ploeg van Sarina Wiegman liet goed voetbal zien, maar was voor het doel meerdere keren niet scherp genoeg. Beide ploegen staan op drie punten in Groep A, het team dat vandaag wint is dus zeker van een plek in de kwartfinales.

Nederland en Denemarken speelden in totaal twintig keer eerder tegen elkaar. Denemarken ging er tien keer met de overwinning ervandoor, Nederland vijf keer en vijf keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. De laatste vier wedstrijden werden overigens wel allemaal gewonnen door de OranjeLeeuwinnen.

Aan Nederlandse kant is middenveldster Jackie Groenen in bloedvorm. De 22-jarige die in clubverband uitkomt voor 1. FFC Frankfurt speelde tegen Noorwegen een ijzersterke wedstrijd en ontving veel lof. Zo roemde Pierre van Hooijdonk Groenen om haar gave altijd de juiste kant op te draaien en ‘in de drukte van dat middenveld een uitgang te vinden’. Naast Groenen is er ook aandacht voor spits Vivianne Miedema. De gretigheid waarmee zij tegen Noorwegen voetbalde laat zien dat ze er meer dan klaar voor is. En met een langzame verdediging bij Denemarken ligt er voldoende ruimte voor haar om haar waarde te tonen.

Bij Denemarken zijn de ogen uiteraard gericht op Pernille Harder, maar vergeet ook Sanne Troelsgaard  niet. De speelster van  FC Rosengard, tot voor kort dus ploeggenoot van Lieke Martens, scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd tegen België en beschikt over sterk voetballend inzicht.

Denemarken is een ploeg die minder stug is dan Noorwegen en zeker wil voetballen, maar kent een grote zwakte in haar langzame verdediging. Als Nederland voetbalt zoals afgelopen zondag, dan zit winst er zeker in. Opnieuw zal de ploeg dan vanaf seconde één scherp moeten zijn en deze keer iedere kans moeten benutten.

Tekst: Lindsay de Swart/Marjolein van der Veldt
Foto: Nienke van der Tak

Het bericht Voorbeschouwing | Groep A: Nederland-Denemarken verscheen eerst op Vrouwenvoetbalnieuws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *